Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Danielson mal pozitívny nález, no vinu popiera

Víťaz tretej etapy Thomas Danielson, archívne foto Foto: TASR/AP

Danielson už raz dostal trest za porušenie pravidiel.

Paríž 3. augusta (TASR) - Americký cyklista Tom Danielson oznámil, že neprešiel dopingovým testom na syntetický testosterón, no odmieta, že by vedome užil zakázanú látku.

Tridsaťsedemročný jazdec stajne Cannondale-Garmin uviedol, že ho o náleze informovala Antidopingová agentúra USA (USADA). "Keď som večeral s tímom noc pred štartom pretekov Okolo Utahu, mal som telefonát od USADA, v ktorom mi oznámili, že nesúťažný test z 9. júla bol pozitívny na syntetický testosterón," napísal na svojom konte v službe Twitter.

Danielson už raz dostal trest za porušenie pravidiel. V rokoch 2012 a 2013 si odkrútil šesťmesačnú suspendáciu po tom, čo sa priznal k užívaniu krvného dopingu počas pôsobenia v niekdajšej stajni Discovery Channel. Teraz užitie poprel. "Nevzal som to a ani žiadne iné zakázané látky. Cítim sa veľmi ranený, frustrovaný a nahnevaný. Nerozumiem ako a prečo sa to stalo a stále ani nechcem akceptovať, že je to pravda," citovala ho agentúra Reuters.

Danielson oznámil, že vynechá preteky Tour of Utah, ktoré odštartovali v pondelok. Posledné dva ročníky pretekov vyhral.