Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Danka Barteková vyhrala skeet na Svetovom pohári v Lonate

Strelectvo Foto: TASR/AP

Barteková si na talianskej strelnici vytvorila výbornú pozíciu už po kvalifikácii, ktorú vyhrala nástrelom 74 bodov.

Lonato 6. mája (TASR) - Slovenská reprezentantka Danka Barteková sa stala víťazkou skeetu na podujatí Svetového pohára v streľbe z brokových zbraní v talianskom Lonate.

Bronzová medailistka v tejto disciplíne z MS 2010 v Mníchove triumfovala s celkovým ziskom 95 bodov o bod pred Nemkou Christinou Wenzelovou, tretia skončila Francisca Crovettová-Chadidová z Chile.

Barteková si na talianskej strelnici vytvorila výbornú východiskovú pozíciu už po kvalifikácii, ktorú vyhrala nástrelom 74 bodov.

Vo finále trafila 21 asfaltových holubov a udržala si vedúcu priečku. Ďalšia Slovenka Andrea Stranovská obsadila 27. miesto so ziskom 64 bodov, Lenka Kostelecká skončila na 37. pozícii (61).

Danka Barteková po triumfe v Lonate žiarila spokojnosťou. "Je to pre mňa veľké povzbudenie, vyhrať preteky SP v olympijskej sezóne v nabitej konkurencii je skvelé. Musím však skloniť hlavu a zostať nohami pevne na zemi, pretože tento rok bude ešte veľmi dlhý a náročný. Dnes mi super vyšla základná časť, trafila som 74 terčov. Forma postupne rastie. Zmeny, ktoré som urobila vlani v decembri, sa postupne začínajú vyplácať, čo ma veľmi teší. Na "sveťáku" v Londýne sa mi podarilo získať striebro, teraz v Lonate zlato, hoci finále mi nevyšlo celkom podľa predstáv. Pred jeho začiatkom sa zmenilo svetlo, zatiahlo sa a vyzeralo to na búrku. Na šiestom stanovisku som poriadne zakopla a minula som tri holuby. Ani som netušila, či to bude stačiť na "bedňu", no napokon sa mi podarilo udržať na prvej priečke, čo bolo pre mňa milé prekvapenie. Dvadsaťjeden bodov je na finále málo, no mohla som si dovoliť drobné zaváhanie, pretože aj ďalšie baby urobili v náročných podmienkach chyby," povedala pre TASR Barteková, ktorú o dva týždne čakajú ME na Cypre.

Výsledky: 1. Danka BARTEKOVÁ (SR) 95 (74+21), 2. Christine Wenzelová (Nem.) 94 (72+22), 3. Francisca Crovettová-Chadidová (Chile) 93 (72+21), rozstrel 2, 4. Kimberley Rhodeová (USA) 92 (71+22), rozstrel 1, 5. Ning Wei (Čína) 92 (72+21), 6. Caitlin Connorová (USA) 91 (71+20)...27. Andrea STRANOVSKÁ (SR) 64, 37. Lenka KOSTELECKÁ (SR) 61