Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Dánsky klub dal fanúšikom Manchesteru predražené lístky

Ilustračné foto Foto: TASR/AP/Clint Hughes

Vedenie dánskeho klubu stanovilo cenu vstupenky pre fanúšika United na 71 libier (približne 92 eur).

Londýn 17. februára (TASR) - Dánsky futbalový klub FC Midtjylland cenou vstupeniek na fanúšikov Manchestru United nešetril. "Červení diabli", ktorých z radov priaznivcov pricestuje na úvodné šesťnásťfinále Európskej ligy UEFA na Jutský polostrov približne 800, plánujú proti vysokej cene protestovať.

Vedenie dánskeho klubu stanovilo cenu vstupenky pre fanúšika United na 71 libier (približne 92 eur). V auguste minulého roka pritom priaznivci Southamptonu zaplatili za lístok proti Midtjyllandu "len" 22 libier za osobu. "Dúfame, že do toho vstúpi UEFA, pretože tieto ceny od klubov sú absurdné," citoval The Telegraph Thomasa Kearneyho, jedného z fanúšikov United, ktorý plánuje protestovať s transparentom.

Dánsky klub na protesty priaznivcov anglického giganta zareagoval, že z tejto príležitosti musí klub vyťažiť čo najviac. "Sme veľmi malý klub v slabom a malom dánskom regióne. Toto je pre nás finále pohára, musíme naplno využiť svoje možnosti," uviedol Cliff Crown, ktorý šéfuje okrem FC Midtjylland aj ostrovnému klubu z Brentfordu.

Podľa regúl UEFA bude pre fanúšikov na štvrtkový zápas pripravených 10.000 lístkov, z toho 800 ľudí príde z Manchestru. United nastúpia na duel v značne obmedzenej zostave, chýbať im bude aj kapitán Wayne Rooney.