Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Bundesligový nováčik z Darmstadtu získal mladého útočníka Platteho

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Sme presvedčení, že nám pomôže dosiahnuť naše ciele, uviedol tréner nemeckého klubu Dirk Schuster.

Darmstadt 1. februára (TASR) - Bundesligový nováčik SV Darmstadt 98 získal na hosťovanie do konca prebiehajúcej sezóny 19-ročného útočníka Schalke 04 Felixa Platteho. Informovala agentúra DPA.

"Felix je veľmi mladý hráč s veľkým potenciálom a presne takýto typ sme hľadali. Sme presvedčení, že nám pomôže dosiahnuť naše ciele," uviedol tréner nemeckého klubu Dirk Schuster.

Hamburg získal na hosťovanie útočníka Drmiča

Nemecký futbalový klub SV Hamburg skompletizoval hosťovanie švajčiarskeho útočníka Josipa Drmiča, ktorého do konca sezóny získal z konkurenčnej Borussie Mönchengladbach. Informovala agentúra dpa.

Dvadsaťtriročný Drmič prišiel do "Gladbachu" v júni z Bayeru Leverkusen, ale v novom tíme sa nepresadil. V pondelok absolvoval úspešné lekárske testy a v utorok sa pridá do tréningového procesu Hamburgu. "Môže hrať na viacerých postoch, na kraji aj v strede," povedal o novej posile tréner HSV Bruno Labbadia.

Podľa nemeckých médií zaplatí Hamburg za hosťovanie 1,2 milióna eur a nebude mať opciu na prestup Drmiča, ktorý v bundeslige odohral 71 zápasov a dal 24 gólov.