Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Debakel Sparty neodvrátil ani obetavý Ďaloga: Hrali sme zle

Marek Ďaloga Foto: TASR/Martin Baumann

Hokejisti Sparty Praha nebudú spomínať v dobrom na nedeľňajší duel českej extraligy proti Mountfieldu HK.

Praha 26. januára (TASR) - Hokejisti Sparty Praha nebudú spomínať v dobrom na nedeľňajší duel českej extraligy proti Mountfieldu HK. Prehre 0:5 nezabránil ani obetavý výkon Marek Ďalogu, ktorého vyhlásili za najlepšieho hráča "rudých" v stretnutí. V závere druhej tretiny zaskočil Filipa Novotného na bránkovej čiare a zabránil takmer istému gólu.

V Tipsport aréne sa v rámci projektu "Sparta vzdáva hold 2015" na podporu Integrovaného záchranného systému zišlo takmer 10-tisíc ľudí, ktorým vedenie klubu venovalo vstupenky na zápas. Domáci ťahali za kratší koniec už od 32. sekundy a v ďalšom priebehu duelu nechali vyniknúť najmä mladého brankára hostí Ondřeja Kacetla. Na päťgólovej demolácii pražského mužstva sa dvomi asistenciami podieľal Dávid Skokan, ďalší Slovák René Vydarený sa tešil z posledného presného zásahu hostí. "Každý z nás si to predstavoval úplne inak. K zápasu sme zle pristúpili a Hradec zaslúžene vyhral. Jeho hráči od začiatku lepšie korčuľovali, boli silní na puku. Nechcem sa vyhovárať, ale hrali sme zle. Čím viac sme chceli, tým viac to nešlo," zhodnotil pre klubovú televíziu Reds TV Ďaloga.

Dvadsaťpäťročný bek sa v zápase viackrát ocitol v centre diváckej pozornosti. Na konci prvej tretiny "zostrelil" brankára Kacetla, za čo mu hosťujúci hráči uštedrili niekoľko úderov a hlavný rozhodca menší trest. V závere druhej časti zasa zastúpil Filipa Novotného na bránkovej čiare a obetavým zákrokom zmaril radosť Jiřímu Šimánkovi. "Takýto zákrok vyplynie zo situácie, keď gól nechceme dostať za každú cenu. Zaskakujeme jeden za druhého, ako sa dá a toto k tomu patrí," konštatoval Ďaloga.

Keď už Sparta nepotešila slušne zaplnené domáce hľadisko výkonom ani výsledkom, pocit hrdosti mu doprial aspoň Miroslav Forman. V samom závere vyhral pästný súboj, po ktorom skončil hosťujúci Jiří Vašíček na ľade. Domáci útočník si vyslúžil ovácie publika aj pochvalné slová od Mareka Ďalogu. "Spravil to už predtým, povzbudilo nás to. Pre mňa bol naším najlepším hráčom," dodal slovenský reprezentant a ostatným spoluhráčom vrátane seba dal Formanov výkon za príklad: "Viacerí to musíme takto robiť, tímu to dodáva impulz. Hoci ten v tomto zápase prišiel neskoro, psychicky to vie vždy pomôcť."