Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hantuchová má smolu, na Australia Open sa nepredstaví. Lacko pokračuje

Na snímke Daniela Hantuchová. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Daniela prehrala s Ruskou Nataliou Vichľancevovou nasadenou ako číslo 13 hladko 1:6, 3:6. Bývalá svetová päťka tak bude prvýkrát od roku 2001 chýbať v hlavnej súťaži.

Melbourne 12. januára (TASR) - Slovenská tenistka Rebbeca Šramková sa prebojovala do 2. kola kvalifikácie na grandslamový turnaj Australian Open. Debutantka v Melbourne si v úvodnom kole ako nasadená sedmička poradila s Taliankou Jasmine Paoliniovou 6:3, 6:4. V druhom sete otočila z 1:3.

Šramková tak prerušila sériu siedmich turnajových prehier v rade. Jej ďalšou súperkou bude v noci na piatok SEČ Američanka Jamie Loebová. Nedarilo sa Daniele Hantuchovej, ktorá prehrala s Ruskou Nataliou Vichľancevovou nasadenou ako číslo 13 hladko 1:6, 3:6. Bývalá svetová päťka tak bude prvýkrát od roku 2001 chýbať v hlavnej súťaži. Semifinalistka z roku 2008 išla do kvalifikácie s renkingom 228.

ženy - kvalifikácia - 1. kolo:
Rebecca ŠRAMKOVÁ (7-SR) - Jasmine Paoliniová (Tal.) 6:3, 6:4,
Natalia Vichľancevová (13-Rus.) - Daniela HANTUCHOVÁ (SR) 6:1, 6:3


Lacko sa prebojoval do finále kvalifikácie



Slovenský tenista Lukáš Lacko sa prebojoval do finále kvalifikácie na grandslamový turnaj Australian Open. V 2. kole si v Melbourne ako nasadená desiatka poradil s Argentínčanom Maximom Gonzalezom 4:6, 6:2, 6:2. Nadviazal tak na triumf nad Juhoameričanom z roku 2015.

Na snímke slovenský tenista Lukáš Lacko.
Foto: TASR/AP


V dueli o postup do hlavnej súťaže nastúpi v noci na sobotu SEČ proti osemnástemu nasadenému Američanovi Denisovi Kudlovi, s ktorým má nepriaznivú bilanciu 1:2. V doposiaľ poslednom vzájomnom súboji vlani v 1. kole kvalifikácie v Miami ho však zdolal v troch setoch.

muži - kvalifikácia - 2. kolo:
Lukáš LACKO (10-SR) - Maximo Gonzalez (Arg.) 4:6, 6:2, 6:2