Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Deco po zisku titulu: Portugalsko nie je iba o Ronaldovi

Na snímke Portugalčan Cristiano Ronaldo oslavuje po zisku titulu Majstra Európy. Foto: TASR/AP

Bývalý portugalský reprezentant tvrdí, že s jedným hráčom sa nedá vyhrať celý šampionát, ale Portugalsko ukázalo, že má skvelý tím s mnohými kvalitnými hráčmi a vynikajúcim trénerom.

Paríž 11. júla (TASR) - Triumf Portugalska na futbalovom EURO 2016 privítal s nadšením aj bývalý reprezentant Deco. Podľa rodáka z Brazílie priebeh finálového duelu proti Francúzsku potvrdil, že portugalský tím nie je iba o Cristianovi Ronaldovi.

"S jedným hráčom sa nedá vyhrať celý šampionát, hoci Cristiano nepochybne patrí k najlepším hráčom na svete. Portugalsko ukázalo, že má skvelý tím s mnohými kvalitnými hráčmi a vynikajúcim trénerom Fernandom Santosom, ktorý vymyslel veľmi účinnú taktiku," povedal Deco v rozhovore pre agentúru dpa.

Hráči FC Porto Derlei (vľavo) a Deco sa tešia z ukončenia odvetného semifinálového zápasu Pohára UEFA s Laziom Rím 24. apríla 2003 v Ríme.
Foto: TASR/AP


Pred 12 rokmi zažil v Lisabone na vlastnej koži neúspešné finále proti Grécku (0:1), ktoré bolo pre Portugalcov dlho nočnou morou. "Zisk historickej trofeje pre majstrov Európy je pre celú krajinu vykúpením. Portugalsko už veľakrát siahalo po titule, no nikdy nezvládlo posledný krok. Teraz to konečne vyšlo, je to neuveriteľné," dodal niekdajší stredopoliar londýnskej Chelsea.

Tréner Portugalcov kritizoval rozhodcu Clattenburga

Tréner portugalskej futbalovej reprezentácie Fernando Santos po víťaznom finále EURO 2016 nad domácim Francúzskom kritizoval hlavného rozhodcu Marka Clattenburga. Anglický arbiter podľa neho nezvládol situáciu okolo zranenia portugalskej hviezdy Cristiana Ronalda.

Ronaldo musel striedať v polovici prvého polčasu po tom, ako ho do kolena zasiahol stredopoliar "Les Bleus" Dimitri Payet. "Rozhodca to ani neposúdil ako faul. Podľa mňa to bolo minimálne na kartu. Inak pískal dobre," vravel Santos.

Portugalsko zdolalo Francúzsko gólom striedajúceho žolíka Edera v 109. minúte 1:0 po predĺžení a získalo premiérový titul kontinentálneho šampióna.