Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Šport

Del Piero odmietol reči o odchode zo Sydney

Taliansky futbalista Alessandro Del Piero Foto: TASR/AP

Ako uvádza agentúra Reuters, tridsaťosemročného bývalého majstra sveta privítali na začiatku sezóny A-League s veľkou slávou.

Sydney 26. decembra (TASR) - Taliansky futbalista Alessandro Del Piero napriek neveľmi úspešnému pôsobeniu v klube FC Sydney odmietol špekulácie o odchode a trápiacemu sa tímu prisľúbil podporu.

Ako uvádza agentúra Reuters, tridsaťosemročného bývalého majstra sveta privítali na začiatku sezóny A-League s veľkou slávou. Očakávania však nenaplnil, klub sa "prepadol" na dno tabuľky, Talian sa trápil so zranením stehenného svalu. Jeho lukratívna ročná zmluva na dva milióny austrálskych dolárov sa pomaly končí. Podľa Del Pierových vyjadrení sa zdá, že hráč sa rozhodol rozptýliť všetky pochybnosti nad budúcim pôsobením v Sydney.

"Mne a klubu je všetko jasné. Chcem dať všetky svoje schopnosti a celé srdce do hry," povedal bývalý člen "azúrovej squadry". Dodal, že manažérsky tím s jeho bratom Stefanom pracoval na novej zmluve: "Môj brat to rieši. Je to jeho problém, nie môj." Majster sveta z roku 2006 v súvislosti s pôsobením v Austrálii nešetril pozitívnymi vyjadreniami: "Mal som sa tu skutočne dobre. Momentálne je pre mňa, klub aj spoluhráčov najlepšie sústrediť sa na zápasy. Musíme dať všetku psychickú aj fyzickú energiu do duelov. Mali by sme vyhrať niekoľko zápasov, aby sme si hru viac vychutnávali."

Neuspokojivé výsledky stáli trénerskú stoličku Iana Crooka, keďže hráči FC Sydney zvíťazili doteraz len trikrát. Del Piero vyzval na boj: "Toto je naša chvíľa," povedal. "Musíme sa cez ňu preniesť so srdcom, bojom a snahou, ako aj s troškou šťastia."