Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Šport

Del Piero priletí do Sydney už v nedeľu

Del Piero Foto: TASR/AP

Del Piero by mohol pred zrakmi priaznivcov Sydney debutovať v domácom zápase s Perthom Glory, ktorý je na programe v nedeľu 28. októbra.

Sydney 14. septembra (TASR) - Taliansky futbalový útočník Alessandro Del Piero priletí do Austrálie skôr než verejnosť očakávala. Tridsaťsedemročný veterán, ktorý drvivú časť svojej kariéry strávil v Juventuse Turín a dlhé roky patril k pilierom talianskej reprezentácie, bude najbližšie dva roky pôsobiť v tíme FC Sydney. V krajine "protinožcov" sa objaví už v nedeľu.

Del Pierov ročný príjem predstavuje 2 milióny austrálskych dolárov a vedenie klubu si od jeho angažovania sľubuje spopularizovanie futbalu v krajine. "Alessandro sa už nevie dočkať, keď začne trénovať s mužstvom. Všetci sme pred novou sezónou plní očakávania," povedal výkonný riaditeľ klubu Tony Pignata.

Del Piero by mohol pred zrakmi priaznivcov Sydney debutovať v domácom zápase s Perthom Glory, ktorý je na programe v nedeľu 28. októbra na štadióne Sydney Football Ground s kapacitou 84.000 miest. Príchodom Del Piera očakáva vedenie klubu, že stánok vypredá. Len pre porovnanie, v minulej sezóne prišlo na zápas FC Sydney - Perth Glory 5505 platiacich divákov. Sezónu v Austrálii odštartuje Sydney súbojom s Wellingtonom Phoenix, ktorý je na programe v metropole Nového Zélandu 6. októbra.