Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

VIDEO: Derby Bröndby - FC Kodaň prerušili pre násilie. Napadli políciu

Ilustračná fotografia. Foto: TASR/AP

K násiliu došlo po víťaznom góle domáceho Simona Tibblinga v poslednej minúte riadneho hracieho času. Svedkom bol aj slovenský reprezentant Ján Greguš, ktorý odohral v drese FC celé stretnutie.

Kodaň 7. augusta (TASR/TERAZ.sk) - Nedeľňajšie dánske futbalové derby Bröndby - FC Kodaň (1:0) prerušili po tom, ako maskovaní fanúšikovia hostí tyčami a ďalšími improvizovanými zbraňami napadli políciu. K násiliu došlo po víťaznom góle domáceho Simona Tibblinga v poslednej minúte riadneho hracieho času. Svedkom bol aj slovenský reprezentant Ján Greguš, ktorý odohral v drese FC celé stretnutie.

Všetko sa začalo, keď predmet zasiahol jedného z usporiadateľov, a ten spadol na zem. Situácia sa následne vyhrotila, priaznivci zničili oplotenie, a až posilám ťažkoodencov sa podarilo spacifikovať ich. Prešlo takmer dvadsať minút, kým sa mohol zápas dohrať. "Toto je strašné pre každého, najmä pre FCK. Musíme urobiť všetko, aby sme našli zodpovedných a zabránili im v ďalšom vstupe na futbalové štadióny. Je to ničiace, nebudú sa tým zaoberať iba média v Dánsku, ale aj v zahraničí, takže máme naozaj zlú reklamu," vyhlásil pre Copenhagen Post tréner FC Staale Solbaken.



Jeho zverenci sú na ôsmom mieste ligovej tabuľky s jedným víťazstvom v štyroch dueloch.