Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Derby County obvinilo kouča Leedsu zo špionáže tréningu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Do tréningového centra Derby County privolali vo štvrtok predpoludním políciu.

Derby 11. januára (TASR) - Argentínsky futbalový odborník Marcelo Bielsa je známy tým, že v rámci prípravy svojho tímu na zápas si potrpí na najmenších detailoch. Tentoraz však kouč Leedsu United zrejme prekročil prípustnú hranicu po tom, ako ho funkcionári Derby County obvinili zo špionáže tréningu ich mužstva pred piatkovým vzájomným šlágrom druhej najvyššej anglickej súťaže.

Do tréningového centra Derby County privolali vo štvrtok predpoludním políciu. V areáli si totiž všimli "podozrivo sa správajúceho muža", ktorý mal pri sebe ďalekohľad a náhradné oblečenie. Podľa Derby County ide o jedného z členov realizačného tímu Leedsu United, ktorého mal poslať Bielsa na výzvedy. Leeds sa zatiaľ k obvineniu nevyjadril.

Tréner Derby County Frank Lampard po spozorovaní neželanej návštevy tréningovú jednotku ukončil a vedenie klubu medzitým spísalo sťažnosť na vedenie súťaže. Bielsa už v minulosti využil služby iných osôb na monitorovanie tréningového procesu súpera jeho tímu so zámerom získať cenné informácie o taktike.