Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

Na derby Slovan -Trnava polícia nasadí niekoľko stoviek policajtov

Vľavo hráč FC Spartak Trnava Martin Mikovič a hráč ŠK Slovan Bratislava Igor Žofčák. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Organizácia zápasu si rovnako vyžiada dopravné obmedzenia.

Bratislava 14. marca (TASR) - Polícia pripravuje v súvislosti s nedeľňajším futbalovým derby medzi Slovanom Bratislava a Spartakom Trnava viacero opatrení na zabezpečenie poriadku. Rizikové stretnutie na bratislavských Pasienkoch, ktoré sa hrá v rámci 22. kola Corgoň ligy 2013/2014, chce mať polícia pod kontrolou už od príchodu prvých trnavských fanúšikov na zápas.

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) Karina Považanová TASR informovala, že na bezpečnosť a poriadok na štadióne i v jeho okolí bude dohliadať niekoľko stoviek policajtov poriadkovej, dopravnej a kriminálnej polície.

Organizácia zápasu si rovnako vyžiada dopravné obmedzenia. "V nedeľu v čase od 13.00 h až do ukončenia bezpečnostných opatrení nebude možný vjazd pre motorové vozidlá na hlavné parkovisko pri štadióne na Pasienkoch od Trnavskej cesty," uviedla Považanová. "Priestor bude vyhradený pre motorové vozidlá fanúšikov hostí," dodala.

Počas presunu fanúšikov Spartaka Trnava, ktorí na zápas prídu vlakom, je rovnako potrebné rátať s čiastočnými dopravnými obmedzeniami na trase medzi železničnou stanicou Nové Mesto a Pasienkami.

Považanová taktiež informovala, že polícia bude pred, počas a po ukončení zápasu situáciu v bezprostrednej blízkosti štadióna, ale aj v jeho širšom okolí monitorovať aj prostredníctvom obrazových a zvukových záznamov.