Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

NHL: Hrdinom Bleskov Kučerov, Detroitu Tatarova asistencia nestačila

Na snímke sprava hráč Tampy Slater Koekkoek a hráč Detroitu Riley Sheahan zápase hokejovej NHL Detroit Red Wings - Tampa Bay Lightning v noci na 17. októbra 2017. Foto: TASR

Tampa Bay dosiahla štvrtý triumf v rade a s 10 bodmi na konte sa dostala na prvé miesto v tabuľke Východnej konferencie.

New York 17. októbra (TASR) - Hokejisti Detroitu prehrali v noci na utorok v domácom súboji zámorskej NHL s Tampou Bay 2:3.

V drese zdolaného tímu si bod za asistenciu pripísal slovenský útočník Tomáš Tatar. Tampa Bay dosiahla štvrtý triumf v rade a s 10 bodmi na konte sa dostala na prvé miesto v tabuľke Východnej konferencie,

Detroit je priebežne šiesty.

Hrdinom "bleskov" bol v skvelej forme hrajúci Nikita Kučerov, ktorý strelil dva góly vrátane víťazného zásahu. Ruský útočník skóroval v každom zo šiestich úvodných zápasov sezóny, čo sa za uplynulých 30 rokov podarilo len štyrom hráčom NHL. Podobný kúsok predviedli pred Kučerovom také hviezdy ako Mario Lemieux (Pittsburgh Penguins, 1992), Steve Yzerman (Red Wings, 1988) a Keith Tkachuk (St. Louis Blues, 2008). So siedmimi gólmi je Kučerov na druhom mieste v tabuľke kanonierov o dva zásahy za krajanom Alexandrom Ovečkinom. "Nerozmýšľam nad sériami, chcem pomôcť tímu. Víťazstvá, ktoré teraz dosahujeme, nám veľmi pomôžu do ďalšej časti sezóny," povedal podľa nhl.com 24-ročný krídelník. Slovami chvály nešetril na jeho adresu ani tréner Jon Cooper. "Je to špeciálny hráč. Neprišiel do Tampy v septembri. On prišiel už v júli. Štyri-päťkrát za týždeň išiel na ľad, pracoval na sebe a teraz z toho ťaží celý tím," cituje kouča Lightning portál espn.com.

Tampu dostal do vedenia v 10. minúte v oslabení Tyler Johnson a o 101 sekúnd zvýšil Kučerov perfektnou strelou k bližšej žrdi v presilovke na 2:0. Detroit v druhej tretine dvojgólové manko zmazal. Na 1:2 znížil z trestného strieľania Justin Abdelkader a stal sa prvým úspešným exekútorom Red Wings od 15. decembra 2007, keď sa to podarilo Valtterimu Filppulovi. Na vyrovnávajúcom góle mal veľký podiel Tatar. Slovenský útočník po peknom manévri vo vlastnom obrannom pásme perfektne vyviezol puk na druhú stranu klziska, nabil na strelu Mikeovi Greenovi a ten na dvakrát skóroval. Tatar zaznamenal v šiestom zápase druhú asistenciu, ale na gól, ktorý bude jeho jubilejným 100. v základnej časti, stále čaká. Na ľade bol takmer 17 minút a zaznamenal dve strely.

Nerozhodný stav zlomil v 42. minúte Kučerov a rozhodol o osude zápasu. Ku gólu mu pomohlo aj šťastie, keď do odrazeného puku vložil na hranici bránkoviska hokejku a ten sa dostal za chrbát Jimmyho Howarda. "Išiel som puk zakryť, ale on do toho pichol a dostal ho za môj chrbát. Proti nám sa mu vždy strelecky darí, musíme to zmeniť," povedal brankár Howard. "Pri hre piatich proti piatim sme boli lepší, rozhodli špeciálne situácie. Oni v nich dali dva góly, my žiaden," dodal tréner "červených krídel" Jeff Blashill. Jeho tím nevyžil ani jednu zo šiestich presiloviek.

NHL - sumár:



DETROIT RED WINGS - TAMPA BAY LIGHTNING 2:3 (0:2, 2:0, 0:1)

Góly:
23. Abdelkader z tr. str.,
37. Green (Abdelkader, TATAR) -
10. Johnson,
11. Kučerov (Hedman, Stamkos),
42. Kučerov (Stamkos, Namestnikov).

Brankári: Howard - Vasilevskij,
strely na bránku: 31:26, 19.515 divákov.



Slovák v akcii:

Tomáš Tatar (Detroit) 16:57 0 1 1 0 2 4

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/