Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

Detský Devis Cup vyhral TK Petržalka, Fed Cup pre TK Mladosť Košice

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Chlapci vo finále zdolali TK Ratufa Levice 3:2, dievčatá si rovnakým skóre poradili s PlayTennis Malinovo.

Bratislava 2. októbra (TASR) - Víťazmi celoslovenského finále Detského Davis Cupu a Fed Cupu sa stali chlapci z TK Petržalka a dievčatá z TK Mladosť Košice A. Chlapci vo finále zdolali TK Ratufa Levice 3:2, dievčatá si rovnakým skóre poradili s PlayTennis Malinovo.

Slovenský olympijsky a športový výbor (SOŠV) spolu so Slovenským tenisovým zväzom (STZ) udelili na tomto podujatí aj Ceny fair play. Získali ich dievčatá TK 77 Skalica a chlapci TK Petržalka. Najbojovnejšími hráčmi v celoslovenskom finále boli Alex Brejka (MŠK Poprad-Tatry) a Bianca Matteiová (TJ Sokol Prešov). O najbojovnejšom hráčovi a hráčke rozhodoval počet vyhratých gemov.

"Som veľmi prekvapený, lebo obaja naši hlavní singlisti mali v minulosti trocha problém so správaním na kurte. Preto ma potešilo, že dokázali zvládnuť aj ťažšie momenty a práve v nich im pomohlo, že zostali pokojní a koncentrovaní. Všetky deti sa mi zdali nervózne, aj keď ich dokážem pochopiť, vnímali, koľko ľudí sa na zápasy pozeralo. Celkovo som na chlapcov veľmi hrdý a teší ma, že sme opäť dokázali zvíťaziť," povedal kapitán víťazov Ján Lörinčík pre STZ.

"Do Bratislavy sme išli s cieľom zúčastniť sa a odohrať čo najlepšie zápasy. Víťazstvo nás veľmi potešilo. Dievčatá sú šikovné a talentované, som na ne veľmi hrdý. Detský Davis Cup a Fed Cup je dobrá akcia, pravidelne sa na nej zúčastňujeme a vždy sa na ňu tešíme," uviedol kapitán víťaziek Martin Jedinák.

Tento ročník detských turnajov bol devätnásty v poradí. "Na úvod by som sa rád poďakoval všetkým, ktorí sa na podujatí zúčastnili a boli jeho súčasťou. Ďakujem trénerom za hladký priebeh zápasov, rodičom a hráčom za súťaživé nasadenie a priateľské správanie. Teším sa, že tento projekt má silnú tradíciu a veľkú obľubu medzi hráčmi a klubmi, ktoré sa ho každoročne zúčastňujú vo vysokom počte," povedal riaditeľ turnajov Rudolf Hovárth.

Na podujatí štartovala stovka detí do 10 rokov, ako každoročne po 12 družstiev chlapcov a dievčat, ktoré sa prebojovali postupne z oblastných a regionálnych kôl. Z každého regiónu sa v celoslovenskom finále predstavili tri najlepšie tímy dievčat a tri najlepšie tímy chlapcov. Deti počas podujatia ako prvé otestovali úplne nový povrch, ktorý bol v Národnom tenisovom centre dokončený pred pár dňami.



Celkové poradie družstiev 19. ročníka Detského DavisCupu a FedCupu:

Detský Davis Cup 2023


1. TK Petržalka

2. TK Ratufa Levice

3. TK TennisClassic Bratislava

4. TK Slávia STU Bratislava

5. TKM Betliar

6. TK Hradová Lučenec

7. MŠK Poprad-Tatry

8. TK Mladosť Košice

9. TK HSC Piešťany „A“

10. TK HSC Piešťany „B“

11. TK Žilina „A“

12. TK Žilina „B“



Detský Fed Cup 2023

1. TK Mladosť Košice „A“

2. PlayTennis Malinovo

3. TK LOVE 4 TENNIS Bratislava

4. TK 77 Skalica

5. TK Sparta Považská Bystrica

6. TK Slovan Bratislava

7. TK Mladosť Košice „B“

8. TC Topoľčany

9. TJ Sokol Prešov

10. TK Baník Prievidza

11. TK Žilina

12. TK HSC Piešťany