Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Šport

Dikyová dosiahla druhý najlepší slovenský výsledok v sóle

Slovenská reprezentantka v synchronizovanom plávaní Chiara Dikyová (na snímke) počas kvalifikácie na MS v Budapešti v piatok 17. júna 2022. Foto: TASR/DUNA/MTI - Zsolt Szigetvary

V kvalifikácii sa predstavilo spolu 26 štartujúcich, do sobotného finále sa prebojovalo dvanásť najlepších.

Slovenská reprezentantka v synchronizovanom plávaní Chiara Dikyová nepostúpila na MS v Budapešti do finále v technickom sóle. Osemnásťročná akvabela obsadila v premiére na svetovom šampionáte v piatkovej kvalifikácii 16. miesto s výslednou známkou 77,5403. Na postup jej chýbali tri body.

Dikyová dosiahla historicky druhý najlepší slovenský výsledok v individuálnej disciplíne na MS a vylepšila si osobné maximum. V hodnotení technických prvkov dostala talentovaná Slovenka siedmu najlepšiu známku vďaka vydarenému záverečnému elementu - riskantnej barakude. Dikyová sa v maďarskej metropole ešte predstaví v tímových súťažiach a highlighte.

V kvalifikácii sólistiek sa predstavilo spolu 26 štartujúcich, do sobotného finále sa prebojovalo dvanásť najlepších. Najvyššiu známku si pripísala japonská reprezentantka Jukiko Inuiová (91,9189).