Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Djokovič je prvým finalistom dvojhry po triumfe nad del Potrom

Srbský tenista Novak Djokovič sa stal prvým finalistom dvojhry na Turnaji majstrov v londýnskej 02 aréne. Foto: TASR/AP Photo

Srbský tenista vyhral nad nad Argentínčanom Juanom Martinom del Potrom v troch setoch 4:6, 6:3 a 6:2.

Londýn 11. novembra (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič sa stal prvým finalistom dvojhry na Turnaji majstrov v londýnskej 02 aréne. V úvodnom semifinále si ako nasadená jednotka poradil so šestkou "pavúka" Argentínčanom Juanom Martinom del Potrom za 2:12 h v troch setoch 4:6, 6:3 a 6:2.

"Nole" mal po stratenom úvodnom dejstve na začiatku druhého brejk dolu, no podarilo sa mu otočiť nepriaznivý vývoj. Jeho finálovým súperom bude v pondelok o 21.00 SEČ víťaz druhého semifinálového duelu medzi obhajcom titulu šesťnásobným šampiónom Masters Švajčiarom Rogerom Federerom a Škótom Andym Murraym.

"Mal som menšiu krízu od štvrtého gemu v prvom sete až do druhého gemu v druhom sete. Necítil som sa na kurte úplne najlepšie. Snažil som sa však znovu nájsť svoj rytmus. Veril som, že všetko môžem zvrátiť na svoju stranu a podarilo sa," povedal víťaz. "Neviem, akého súpera budem mať vo finále. Ale to je jedno, lebo predpovedať, kto vyhrá, bude naozaj ťažké."

Del Potro bol v úvodnom sete zápasu s Djokovičom lepším hráčom a po brejku v deviatom geme ho získal vo svoj prospech. Na začiatku druhého dejstva sa Argentínčan po rýchlom brejku ujal vedenia 2:1, no Djokovič bleskovo kontroval rebrejkom a v ďalších minútach ovládol dianie na dvorci. Za stavu 4:3 opäť získal súperovo podanie a vynútil si tretí set. V ňom si Djokovič po dvoch brejkoch vybudoval náskok 5:2 a v ôsmom geme premenil hneď prvý mečbal.

Semifinále:
Novak Djokovič (1-Srb.) - Juan Martin del Potro (6-Arg.) 4:6, 6:3, 6:2


Juan Martin del Potro prehral v úvodnom semifinále na Turnaji majstrov v Londýne.
Foto: TASR/AP Photo