Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Djokovič odmieta obvinenia, že v roku 2007 prehral úmyselne

Na archívnej snímke srbský tenista Novak Djokovič. Foto: TASR/AP

Kauza z ovplyvňovania výsledkov tenisových zápasov prepukla tesne pred štartom prvého Grand Slamu v roku.

Melbourne 20. januára (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič poprel správy talianskych médií, podľa ktorých mal v roku 2007 úmyselne prehrať zápas. Informovala agentúra Reuters.

Dvadsaťosemročný tenista reagoval po stredajšom hladkom víťazstve na Australian Open nad francúzskym tínedžerom Quentinom Halysom na správu denníka Tuttosport, podľa ktorej mal pred deviatimi rokmi prehrať na turnaji Masters v Paríži s už bývalým francúzskym tenistom Fabriceom Santorom. "Nie je to pravda," reagoval líder svetového rebríčka ATP. "Čo k tomu dodať? Prehral som zápas. Vždy keď prehrá top hráč v prvých kolách turnaja, tak sa dá vymyslieť takýto príbeh. Je to absurdné," dodal Djokovič.

Kauza z ovplyvňovania výsledkov tenisových zápasov prepukla tesne pred štartom prvého Grand Slamu v roku. Podľa britskej televíznej stanice BBC a americkej mediálnej spoločnosti Buzzfeed svedčia tajné dokumenty o tom, že šestnásť tenistov zo svetovej Top 50 bolo v priebehu uplynulej dekády zapletených do ovplyvňovania výsledkov zápasov. Mená hráčov zatiaľ nezverejnili, no údajne sú medzi nimi aj viacerí grandslamoví šampióni.

Osem zo 16 podozrivých hráčov teraz štartuje na úvodnom grandslamovom turnaji roka Australian Open v Melbourne. BBC a Buzzfeed tvrdia, že zmanipulované boli aj viaceré zápasy na prestížnom Wimbledone. Predstavitelia Asociácie tenisových profesionálov (ATP) a Jednotky pre tenisovú integritu (TIU) však tieto informácie dementovali.