Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Djokovič triumfoval nad 'Jánošíkom' Kližanom na Tennis Classic

Z piateho ročníka tenisovej exhibície Tennis Classic 14. novembra 2012 v Bratislave. Na snímke vpravo slovenský tenista Martin Kližan a vľavo srbský tenista Novak Djokovič pred stretnutím. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Slovenská tenisová jednotka Martin Kližan prišiel na kurt v kroji Jánošíka s vybíjaným opaskom a valaškou.

Bratislava 14. novembra (TASR) - Slovenský tenista Martin Kližan si v rámci 5. ročníka stredajšej exhibície Tennis Classic v bratislavskom NTC premiérovo vo svojej profikariére zmeral sily s Novakom Djokovičom zo Srbska a hoci išlo predovšetkým o zábavu, hneď pocítil jeho silu. Súboj dvoch jednotiek - svetovej a slovenskej, ponúkol divákom vzrušujúce výmeny, ktoré okorenili aj početné šoumenské kúsky aktérov. Výsledok zápasu sa do rebríčka ATP nezapočítaval, ale pre štatistickú komplexnosť - Djokovič triumfoval v dvoch setoch 7:5 a 6:3.

Slovenský tenista pobavil vypredané tribúny Aegon Arény hneď počas nástupu na známu ľudovú pesničku "Macejko", na ktorú "prihopsal" na kurt v kroji Jánošíka s vybíjaným opaskom a valaškou. Tá už na prvý pohľad vôbec "nevoňala" Djokovičovi, ktorý nevedel, na čo jeho sokovi asi tak môže slúžiť a núkal mu namiesto nej svoju raketu... Prvý set síce vyzeral, akoby patril na niektorý z turnajov okruhu ATP, no obaja hráči nezabúdali plniť hlavný účel exhibície a to zabávať divákov. Kližan hral s favoritom úplne vyrovnaný zápas, na čo zareagoval Djokovičov tréner Marián Vajda a priskočil z čestnej lóže k svojmu zverencovi, aby mu vlial energiu motivačným príhovorom a ovievaním uterákom v boxerskom štýle. "Nole" napokon zvládol koncovku vyrovnaného prvého setu a po prerazení Kližanovho podania vyhral 7:5.

Z piateho ročníka tenisovej exhibície Tennis Classic 14. novembra 2012 v Bratislave. Na snímke srbský tenista Novak Djokovič počas stretnutia vo dvojhre proti Martinovi Kližanovi.
Foto: TASR/Pavel Neubauer
V druhom dejstve zábava pokračovala, Djokovič sa vehementne sporil o "jasné" loptičky, keďže umpireový rozhodca viackrát evidentne pomohol Kližanovi. Srbský tenista v treťom geme nechal namiesto seba odohrať jeden fiftín podávačovi loptičiek, ktorý ho senzačne vďaka Kližanovmu autu získal v jeho prospech. Odmenou mu bol spoločný výskok a bratský dotyk hruďou s najlepším tenistom na svete. Djokovič prelomil podanie súpera a viedol 3:1, následne už 5:2. V uvoľnenej atmosfére na žiadosť publika perfektne zimitoval svojich tenisových kolegov Mariu Šarapovovú, Andyho Roddicka či Serenu Williamsovú a zápas doviedol do víťazného konca v dvoch setoch.

"Ďakujem všetkým, ktorí prišli na túto exhibíciu. Chceli sme zabaviť divákov a ukázať dobrý tenis. Myslím, že sa nám to podarilo. Slovensko mám po tejto návšteve ešte radšej a určite sem prídem častejšie, ako tomu bolo doteraz," povedal Djokovič v bezprostrednom interview na kurte.

Po krátkej prestávke, ktorú vyplnila dražba tenisového výstroja aktérov exibície, pokračoval program štvorhrou - Djokovič na jednej strane dvorca s Vajdom a na druhej nastúpil Kližan s bývalou slovenskou jednotkou a daviscupovým ťahúňom Dominikom Hrbatým. Opäť išlo predovšetkým o zábavu, publikum explodovalo po ese Vajdu, ktorý aj vo veku 47 rokov potvrdil, že z tenisovej abecedy ovláda všetko. Jeho úsilie napokon internacionálne zložený pár doviedlo k triumfu 7:5.



TENIS: N. Djokovič porazil M. Kližana v exhibícii Tennis classic





TENIS: N. Djokovič imituje Serenu Williamsovú





TENIS: Šou Novaka Djokoviča