Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Djokovič túži po ďalších trofejách: Konkurenti sú hladní ako vlci

Srbský tenista Novak Djokovič (vpravo) sa stal šiestykrát v kariére víťazom dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne, keď vo finále vyhral nad Britom Andym Murraym (vľavo) 6:1, 7:5, 7:6 (3) v nedeľu 31. januára 2016. Foto: TASR/AP

Djokovič prezradil, že šesť titulov z Australian Open ho neuspokojí. Rozhodne nechce zaspať na vavrínoch a bude sa snažiť rozšíriť svoju zbierku úspechov.

Melbourne 1. februára (TASR) - Novak Djokovič po finálovom triumfe na Australian Open nad Britom Andym Murraym vyhlásil, že v súčasnosti hrá svoj najlepší tenis v živote. Srb ovládol štyri z uplynulých piatich grandslamových turnajov a jedenástym singlovým prvenstvom na podujatiach veľkej štvorky sa vyrovnal na piatom mieste historickej tabuľky Björnovi Borgovi a Rodovi Laverovi. Na rekordéra Rogera Federera stráca šesť titulov.

"Nechcem premýšľať o tom, ako ďaleko sú moje hranice. Verím, že môžem vyhrať každý zápas a v posledných 15 mesiacoch hrám najlepší tenis svojho života. Výsledky to jasne ukazujú," povedal Djokovič, ktorý sa na uplynulých ôsmich grandslamových turnajoch zakaždým prebojoval minimálne do semifinále.

Djokovič prezradil, že šesť titulov z Australian Open ho neuspokojí. Rozhodne nechce zaspať na vavrínoch a bude sa snažiť rozšíriť svoju zbierku úspechov. "Včera som počul jednu peknú metaforu. Vlk bežiaci do kopca má väčší hlad než vlk, ktorý stojí na kopci. Verím, že všetci moji konkurenti sú poriadne hladní, aby pokorili svetovú jednotku," poznamenal dlhodobý líder rebríčka ATP.

Ziskom šiestej trofeje v Melbourne vyrovnal rekord Austrálčana Roya Emersona. "Som nesmierne poctený, že je moje meno spájané s takými tenisovými legendami, ako sú Rod Laver či Roy Emerson. Je to neuveriteľný pocit prepísať históriu a vyrovnať rekord jedného z najlepších hráčov v dejinách," podotkol "Nole".

O týždeň staršieho Murrayho zdolal jedenástykrát z uplynulých 12-tich vzájomných duelov. Na grandslamových turnajoch sa mu darí aj proti ďalším členom "veľkej štvorky". "Dá sa povedať, že sa pripravujem na Murrayho, Rogera Federera a Rafaela Nadala. Títo traja hráči sú vedľa mňa najviac dominantní. Bez urážky k hráčom ako David Ferrer či Stan Wawrinka. Snažím sa pripraviť tak, aby som na grandslamoch podával najlepšie výkony a analyzujem hru týchto troch hráčov."

Na záver dostal otázku, ako veľmi bude "vlk" Djokovič hladný na Roland Garros. Víťazstvo v Paríži mu totiž chýba k dovŕšeniu kariérneho Grand Slamu. "Budem veľmi hladný po úspechu. Ale vlk musí zožrať množstvo inej potravy, než sa dostane do Paríža. Paríž je dezert," dodal.