Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Volejbalový kapitán Kohút predĺžil o dva roky zmluvu s Katovicami

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR - Henrich Mišovič

Štvornásobný slovenský volejbalista roka v januári po postupe na ME 2019 oznámil ukončenie reprezentačnej kariéry.

Bratislava 23. marca (TASR) - Bývalý dlhoročný kapitán slovenskej volejbalovej reprezentácie Emanuel Kohút bude aj v nasledujúcom období pôsobiť v poľskej PLUS Lige. Tridsaťšesťročný blokár predĺžil o dva roky zmluvu s GKS Katovice. S 241 zápasmi slovenský rekordér v počte reprezentačných štartov pôsobí v Poľsku od roku 2016.

"V Katoviciach vládla obojstranná spokojnosť a som rád, že sme sa dohodli na ďalšom pokračovaní. V klube sa cítim dobre, vyhovuje mi aj život v meste a mám to blízko domov. Teší ma, že budem hrať aj ďalšie dve sezóny v kvalitnej lige," povedal Kohút pre web Slovenskej volejbalovej federácie (SVF). Jeho tím skončil v základnej časti tejto sezóny na ôsmom mieste, na postup do play off mu chýbalo šesť bodov. Katovice ešte čaká súboj o siedme miesto s Rzeszowom.

Štvornásobný slovenský volejbalista roka v januári po postupe na ME 2019 oznámil ukončenie reprezentačnej kariéry. "Moje predsavzatie z januára stále platí," dodal na záver päťnásobný účastník majstrovstiev Európy.