Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Do FC Parma smeruje slovenský brankár Pavol Bajza

Foto: TASR/Martin Baumann

Zástupcovia momentálne 17. tímu tabuľky najvyššej súťaže na Apeninskom polostrove si slovenského brankára všimli počas kvalifikačného zápasu ME 2012 hráčov do 21 rokov.

Bratislava 22. marca (TASR) - Brankár slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Pavol Bajza podpísal trojročnú zmluvu s účastníkom talianskej Serie A FC Parma. Tá gólmanovi druholigovej FK Dubnica vstúpi do platnosti 1. júla.

Zástupcovia momentálne 17. tímu tabuľky najvyššej súťaže na Apeninskom polostrove si slovenského brankára všimli počas kvalifikačného zápasu ME 2012 hráčov do 21 rokov vo Francúzku. "Odvtedy sa začali prvé kontakty, ktoré vyústili do podpisu zmluvy. V Taliansku som absolvoval lekárske testy a treba už uzavrieť iba drobné formality. Zmluva znie na tri roky a do Parmy odídem na prípravu na novú sezónu," povedal TASR 20-ročný brankár, pre ktorého to bude v kariére veľký skok: "Nestáva sa často, že by futbalista z druhej najvyššej slovenskej súťaže skočil priamo do Serie A. Som veľmi šťastný, že sa to práve mne podarilo. V Parme majú dvoch starších brankárov - 28-ročného Miranteho a 38-ročného Pavariniho, ktorý asi bude končiť s kariérou. Tretí náhradný gólman je o rok mladší odo mňa. Uvidíme, ako sa so svojou šancou dokážem vyrovnať. Všetko je ale na mne, to mi povedali aj v klube."

Parma je klub so slávnou minulosťou, v rokoch 1995 a 1999 vyhrala Pohár UEFA a v roku 1999 aj európsky Superpohár. V roku 1993 triumfovala aj v Pohári víťazov pohárov a na konte má tri výhry v Talianskom pohári. Klub momentálne vedie ako tréner Roberto Donadoni.

Bajza bude ďalším Slovákom v Serii A, po Tomášovi Košickom z Catanie druhým brankárom. V SSC Neapol úspešne pôsobí kapitán slovenskej reprezentácie Marek Hamšík, v FC Janov hráva ďalší slovenský stredopoliar Juraj Kucka.