Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Do finále C1 vo vodnom slalome postúpili Glejteková, Chlebová i Beňuš

Na snímke slovenská reprezentantka Simona Glejteková. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Glejteková obsadila v kategórii žien v popoludňajšom semifinále šieste miesto so stratou 5,82 sekundy na víťaznú Nemku Elenu Lilikovú. Chlebová skončil o tri pozície za ňou s mankom 8,81 s.

Tacen 16. júna (TASR) - Slovenskí reprezentanti vo vodnom slalome Simona Glejteková, Ivana Chlebová a Matej Beňuš postúpili do piatkového finále C1 na podujatí Svetového pohára v slovinskom Tacene.

Glejteková obsadila v kategórii žien v popoludňajšom semifinále šieste miesto so stratou 5,82 sekundy na víťaznú Nemku Elenu Lilikovú. Chlebová skončil o tri pozície za ňou s mankom 8,81 s. Obe mali dve trestné sekundy. Tretia Slovenka na štarte semifinále Emanuela Luknárová sa nezmestila medzi postupovú desiatku, keď mala štyri trestné sekundy, skončila dvanásta a účasť vo finále jej unikla o 1,91 s.

Medzi mužmi reprezentoval Slovensko len Matej Beňuš a podarilo sa mu tesne prebojovať do bojov o medaily. V semifinále obsadil posledné 10. postupové miesto, keď na olympijského víťaza z Tokia Benjamina Savšeka stratil 6,25 sekundy.