Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Do Žiliny príde päťnásobný Mr. Olympia Phil Heath

Phil Heath Foto: YouTube

Súťaž, ktorá nesie meno bývalého slovenského reprezentanta v kulturistike Andreja Mozolániho, napíše už svoju šiestu kapitolu.

Žilina 4. februára (TASR) - Päťnásobný držiteľ najprestížnejšieho kulturistického titulu Mr. Olympia Phil Heath príde na Slovensko. Heath bude exkluzívnym hosťom súťaže Mozolani Pro Classic, ktorá sa bude v máji konať v Žiline.

Súťaž, ktorá nesie meno bývalého slovenského reprezentanta v kulturistike Andreja Mozolániho, napíše už svoju šiestu kapitolu. V prvých rokoch sa konala na rôznych miestach v Žiline, vlani bola dejiskom Bratislava. Dejiskom šiesteho ročníka však bude opäť Žilina, ktorá v dňoch 20.-22. mája privíta účastníkov Mozolani Pro Classic a IFBB Diamond Cupu. "Žilina nám príde zaujímavejšia z hľadiska návštevnosti. Hoci sme vlani zaplnili aj bratislavský Istropolis, záujem nebol až taký, v aký sme dúfali. To je dôvod, pre ktorý sa vraciame do Žiliny. Očakávame, že počas dvoch dní by na súťaž mohlo prísť okolo 4500 divákov," uviedol pre TASR Andrej Mozoláni.

Promotér najprestížnejšej kulturistickej súťaže konanej na Slovensku potvrdil, že diváci sa môžu opäť tešiť na Phila Heatha. "Áno, môžem túto informáciu potvrdiť. Na Mozolani Pro Classic exhibične vystúpi a fanúšikov poteší aj na autogramiáde," poznamenal Mozoláni k účasti exkluzívneho hosťa, ktorý sa po troch rokoch vráti do Žiliny, v ktorej sa v rovnakej pozícii objavil aj na Mozolani Classic 2013. Heath však nebude jediným lákladlom podujatia. Dá sa očakávať aj prítomnosť ďalších pretekárov svetového mena, keďže súťaž Andreja Mozolániho rokmi získava na prestíži vo svete kulturistiky a fitnes. "Mozolani Pro Classic je zároveň nominačnou súťažou na Mr. Olympia 2016. Víťaz kategórie do 212 libier má istotu účasti na Olympii," poznamenal Mozoláni.

Keďže do súťaže zostávajú ešte viac ako tri mesiace, menoslov účastníkov ešte zďaleka nie je definitívny. Zaujímavosťou môže byť aj účasť samotného Andreja Mozolániho, ktorý v sezóne 2016 plánuje návrat na súťažné pódiá. "Či to však bude na Mozolani Classic je v tejto chvíli otvorené. Zvažujem mnoho vecí, no rád by som v tejto sezóne štartoval na niektorej zo súťaží. Istotou je, že na Mozolani Pro Classic určite budem. Otázne však je, či to bude v pozícii promotéra alebo aj súťažiaceho na pódiu. Nie je jednoduché zosúladiť prípravu takéhoto podujatia s poctivou pretekárskou prípravou," dodal Mozoláni pre TASR.