Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 9. jún 2024Meniny má Stanislava
< sekcia Šport

Dočkala mrzí zranenie Štetinu,Jankto nechápe zrušenie duelu so Škótmi

Na snímke zľava Vladimír Darida (Česko), Stanislav Lobotka (Slovensko) a Vladimír Coufal (Česko) počas zápasu 2. skupiny B-dívizie futbalovej Ligy národov Slovensko - Česko na bratislavskom Tehelnom poli v piatok 4. septembra 2020. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Česi podali na Tehelnom poli dominantný a suverénny výkon a zaslúžene triumfovali.

Bratislava 5. septembra (TASR) - Kapitán českej futbalovej reprezentácie Bořek Dočkal po výhre 3:1 v Bratislave v Lige národov veľmi ľutoval nešťastný moment, keď zranil slovenského stopéra a klubového spoluhráča zo Sparty Praha Lukáša Štetinu. Prišlo k nemu ešte pred úvodnou polhodinou hry v rohu ihriska, keď Štetina odkopával loptu a po Dočkalovom dostúpení si podvrtol koleno.

Štetina musel nútene vystriedať a podľa prvých informácií ho zranenie vyradí aj z nadchádzajúceho zápasu Slovákov v LN v Izraeli. "Mám z toho strašne zlý pocit. Ani to nie je o výsledku, som nešťastný z toho, čo sa stalo. Je mi to veľmi ľúto," povedal autor penaltového gólu na 2:0 na pozápasovej tlačovej konferencii. Dočkal patril k najlepším hráčom na ihrisku, po súboji si však prehrával v hlave tento moment: "Bola to nešťastná náhoda. Lukáš je chlap ako hora, podstupuje stovky oveľa tvrdších súbojov. Náš kontakt prišiel v zlý moment, keď odkopával a stál na stojnej nohe. Má asi podvrtnuté koleno. Dúfam, že sa to neukáže ako vážne. Je mi to veľmi ľúto."

Česi podali na Tehelnom poli dominantný a suverénny výkon a zaslúžene triumfovali. O to trpkejší je pre nich fakt, že v pondelok nenastúpia na domáci zápas proti Škótsku. V českej reprezentácii sa totiž objavili dva prípady nakazenia koronavírusom u členov realizačného tímu - teplického maséra a manažéra reprezentácie Libora Sionka. Jeden prípad sa stal ešte v Prahe a druhý diagnostikovali v deň zápasu v Bratislave po nových retestoch výpravy. Slovenské úrady však duel povolili. Po ďalšom zákroku pražskej hygieničky Martiny Marešovej a konzultácii s predsedom FAČR Martinom Malíkom však vedenie národného tímu mužstvo poslalo predčasne domov. A to aj napriek tomu, že hráči mali negatívne výsledky. No existovala obava z ďalšieho šírenia koronavírusu.

Proti tomuto sa ohradili viacerí českí reprezentanti. "Nechápem určité veci. Pred zápasom sa vedelo, že máme nakazeného a dostali sme zelenú. Po zápase dostaneme okamžitú stopku a všetci sa musia vrátiť domov? Prečo? Proti Škótsku riskujeme kontumáciu. Prečo sme teda dnes hrali a vystavili sa do kontaktu so Slovákmi? Navyše po návrate domov nedostaneme pravdepodobne ani karanténu, čo mi logicky nedáva zmysel a malo by to byť predmetom diskusie v najbližších dňoch. Sme hrozba, ale po návrate môžeme kamkoľvek. Čo to má znamenať?" hneval sa na sociálnej sieti stredopoliar Jakub Jankto zo Sampdorie Janov. Podobne sa vyjadril aj Alex Král zo Spartaku Moskva: "Všetko bolo perfektné, ak by neprišlo k rozhodnutiu od hygieny. Máme dvoch nakazených, ale v realizačnom tíme. Hráči sú negatívni. Zrušili nám zápas a nikto nevie, čo bude ďalej. A ako to bude s ďalším zrazom, kde hráme tri zápasy vonku."

Ohlasy českých médií po zápase futbalovej Ligy národov medzi Slovenskom a Českom (1:3):

isport.cz: "Skvelý výkon, pálili Coufal, Dočkal a Krmenčík"
idnes.cz: "Slovensko - Česko 1:3. Futbalisti vyhrali po veľkej prevahe, góly padali po polčasovej prestávke."
sport.cz: "Aj po martýriu s testami uštedril český tím Slovákom tretiu futbalovú lekciu za sebou."
deník.cz: "Dominantný výkon: Česi zdolali Slovákov tretíkrát za sebou."
aktuálně.cz: "Česi vyčíňali na Tehelnom poli, Slovensko zmietli tromi gólmi v druhom polčase."
nova.cz: "Dlhé čakanie a potom výhra! Gólovú smršť naštartoval Coufal."
irozhlas.cz: "Česi v derby bývalých federálnych partnerov dominovali a po pauze prevahu zužitkovali aj gólovo."