Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Osobnosti reagujú na Cibulkovú: Kiska hovorí o fenomenálnom úspechu

Prezident SR Andrej Kiska Foto: TASR/Michal Svítok

Dominika Cibulková v nedeľňajšom finále MS WTA Tour v Singapure zdolala svetovú jednotku Nemku Angelique Kerberovú.


Singapur 30. októbra (TASR) - Reakcie osobností na majstrovský triumf Dominiky Cibulkovej, ktorá v nedeľňajšom finále MS WTA Tour v Singapure zdolala svetovú jednotku Nemku Angelique Kerberovú 6:3, 6:4.

Andrej Kiska, prezident SR /zdroj: oficiálny facebook/: "Vyhrať turnaj majsteriek, turnaj najlepších z najlepších, je fenomenálny úspech. Dominike Cibulkovej patrí moja veľká poklona, úcta a rešpekt. Neskutočný zápas, neuveriteľný tenis, keď diváci vstávajú zo sedadiel. Keď neodídete ani na sekundu od obrazovky. Finále v Singapure so svetovou jednotkou Angelique Kerberovou bolo elektrizujúce. Gratulujem nielen Dominike Cibulkovej, ale aj celému tímu. Dominika si najlepšia!"

Igor Moška, generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ): "Fantastický úspech pre prvú Slovenku, ktorá vyhrala finále Masters. Dominika podala úžasný výkon, výborne podávala. Ešte nikdy som ju nevidel tak dobre servovať ako v tomto zápase. Rozhodujúca bola aj výborná hra po čiare. Je to fantastický úspech slovenského tenisu a nášho športu celkovo. Veľmi sa z toho teším. Dominika sa stala tou najlepšou inšpiráciou pre mladé talenty."

Tibor Macko, prezident Slovenského tenisového zväzu: "Predviedla vynikajúcu hru a dosiahla fantastický výsledok. Veľmi jej to prajem, odviedla obrovský kus práce. Blahoželanie si zaslúžia aj celé jej okolie, tím a výborný tréner Maťo Lipták. Je to mimoriadny úspech, ešte stále som z toho namäkko."

Karina Cíleková-Habšudová, bývalá svetová desiatka a fedcupová reprezentantka:
"Je to úžasný úspech, obrovská gratulácia. To je akokeby vyhrala piaty grandslam. Hrala najlepší tenis v najdôležitejšej chvíli v jej živote. Na okolnosti, za akých postúpila zo skupiny, sa nikto pýtať nebude. Okolnosti sa tak zbehli a je úžasné, že to dokázala využiť. Myslím, že v rebríčku WTA môže ísť ešte vyššie. Začiatok roka nemá taký náročný, neobhajuje toľko bodov. V Singapure herne dokázala, že patrí do svetovej špičky. Je to obraz toho, čo predvádza v poslednej dobe."

Dominik Hrbatý, bývalý slovenský daviscupový reprezentant: "Je to famózne, neuveriteľné, neskutočné! Domča hrala vo finále ako tiger vypustený z klietky, úžasne Kerberovú naháňala po kurte. Je fantastické, kam sa za tie roky posunul ženský tenis, boli to skvelé výmeny. Pred finále som Domči poslal smsku, že si zaslúži byť nová šampiónka. Už pred turnajom, keď som ju stretol spolu s jej tímom na letisku, som jej hovoril, nech tam všetky hráčky vymláti kladivkom na mäso. Tušil som, že sa dostane ďaleko a že má aj na titul."

Janette Husárová, víťazka deblových MS WTA Tour a Pohára federácie z roku 2002: "Je to úžasný úspech slovenského tenisu. Domča skvelým spôsobom zavŕšila najúspešnejšiu sezónu v kariére. Je to výsledok práce celého tímu, všetko do seba zapadlo. Je to fantázia."

Daniela Hantuchová, víťazka Pohára federácie z roku 2002, bývalá svetová päťka /zdroj: oficiálny facebook/: "Veľká gratulácia Domi Cibulková za nádherný tenis, ktorý si predviedla počas celého týždňa a zaslúžene vyhrala tento titul."