Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Šport

Dominik Hrbatý postúpil na challengeri v Košiciach do 2. kola

Slovenský tenista Dominik Hrbatý na ATP Steelers Cup Košice Foto: TASR/František Iván

Slovenský tenista Miloslav Mečíř ml. zdolal v 1. kole turnaja ATP Steelers Cup v Košiciach (30.000 eur) svojho krajana Kamila Čapkoviča 7:5 a 6:3 a postupuje do 2. kola

Košice 13. júna (TASR) - Slovenský tenista Dominik Hrbatý postúpil na challengerovom turnaji Steelers Cup v Košiciach (dotácia 30.000 eur) do 2. kola, keď v stredu v dohrávanom stretnutí úvodného kola dvojhry zdolal Argentínčana Agustina Velottiho v dvoch setoch 6:4 a 6:3.

Hneď v tretej hre úvodného dejstva stratil Hrbatý výhodu svojho podania, keď za stavu 30:30 spravil na podaní dvojchybu a vzápätí poslal loptičku do autu. Argentínčan si výhodu udržal až do siedmej hry, no následnú už nezvládol a Hrbatý vyrovnal na 4:4. Slovák v deviatom geme potvrdil brejk a následne svojmu nervóznemu súperovi zobral podanie čistou hrou.

Druhý set bol od úvodu v réžii slovenského veterána, ktorý získal úvodné tri hry vo svoj prospech. Velotti v ďalších minútach znížil na 3:4, Hrbatý však drámu nedopustil a vďaka úspešnej koncovke sa tešil zo zaslúženého víťazstva 2:0 na sety.

"Budem ešte rok na tenisovej mape sveta, takže sa veľmi teším. Je to síce iba jeden turnaj, ale byť stále na rebríčku je pre mňa ešte vždy túžba a zadosťučinenie, pretože ešte vždy trénujem. Som rád, že som v prvom kole zvíťazil," uviedol tesne po zápase Hrbatý, ktorý premenil až siedmy mečbal.

V dohrávanom stretnutí z utorka dotiahol do víťazného konca svoj duel Čech Dušan Lojda, ktorý si poradil z Victorom Estrellom z Dominikánskej republiky 7:6, 6:2. Jeho krajan a turnajová dvojka Jan Hájek si poradil s rumunským kvalifikantom Mariusom Copilom 7:6, 6:2.


Do druhého kola aj Miloslav Mečíř ml.

Miloslav Mečíř ml. na challengerovom turnaji ATP Steelers Cup Košice 13. júna 2012.
Foto: TASR/František Iván
Slovenský tenista Miloslav Mečíř ml. zdolal v 1. kole turnaja ATP Steelers Cup v Košiciach (30.000 eur) svojho krajana Kamila Čapkoviča 7:5 a 6:3. V 2. kole narazí na turnajovú trojku Joaa Sousu z Portugalska.

"Som rád, že som dnes zvíťazil, Kamila som ešte na turnaji nezdolal. Dá sa povedať, že to bol bratovražedný boj, pretože spolu často trénujeme a máme i rovnakého kondičného trénera. Chcel hrať proti mne nejakú stratégiu, čo mu nevychádzalo. Mne sa dnes hralo dobre a vyhral som," povedal po zápase Mečíř ml., ktorý do dejiska turnaja priletel až v pondelok vo večerných hodinách a utorková nepriazeň počasia mu podľa jeho slov prospela.

V dohrávanom stretnutí 1. kola slovenský tenista Pavol Červenák podľahol Slovincovi Aljažovi Bedenemu 2:6 a 6:7.

Výsledky:

muži - dvojhra - 1. kolo:

Miloslav MEČÍŘ ml. (SR) - Kamil ČAPKOVIČ (SR) 7:5, 6:3, Dominik HRBATÝ (SR) - Agustin Velotti (Arg.) 6:4, 6:3, Dušan Lojda (ČR) - Victor Estrella (Dom. rep.) 7:6 (5), 6:2, Jan Hájek (2-ČR) - Marius Copil (Rum.) 7:6 (1), 6:2, Aljaž Bedene (4-Slov.) - Pavol ČERVENÁK (SR) 6:2, 7:6 (5), Ivo Minář (ČR) - Gastao Elias (Port.) 6:2, 7:5, Joao Sousa (3-Port.) - Ivan Navarro (Šp.) 4:6, 6:2, 6:3