Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Dominika Cibulková vykročila úspešne za obhajobou titulu v Moskve

Dominika Cibulková Foto: TASR/AP

V úvodnom kole slovenská tenistka ako nasadená päťka zdolala domácu Rusku Jekaterinu Makarovovú za rovné dve hodiny v troch setoch 2:6, 6:4 a 6:2.

Moskva 16. októbra (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková vykročila úspešne za obhajobou vlaňajšieho titulu na turnaji WTA o Kremeľský pohár v Moskve (dotácia 740.000 USD).

V úvodnom kole ako nasadená päťka zdolala domácu Rusku Jekaterinu Makarovovú za rovné dve hodiny v troch setoch 2:6, 6:4 a 6:2. V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi proti Bulharke Cvetane Pironkovovej, s ktorou má priaznivú bilanciu 5:1. Naposledy na olympijskom turnaji v Londýne s ňou však ťahala za kratší koniec. Cibulková má v ruskej metropole už istú prémiu 10.350 dolárov.

Cibulkovej nevyšiel úvod zápasu s Makarovovou, keď hneď v úvodnom geme stratila servis a Ruska sa po potvrdení brejku ujala vedenia 2:0. Slovenka síce vyrovnala na 2:2, no Makarovová následne získala štyri gemy v rade a prvý set sa stal jej korisťou. V druhom dejstve Cibulková obmedzila počet nevynútených chýb a po rýchlom brejku si vybudovala náskok 4:1.

Makarovová síce v ďalších minútach vyrovnala na 4:4, no koncovka setu patrila Cibulkovej, ktorá v desiatom geme zahrala dva skvelé stopbaly. V úvode rozhodujúceho dejstva zverenka trénera Petra Miklušičáka ovládla centrálny dvorec, vďaka agresívnej hre s množstvom víťazných úderov odskočila súperke na 4:0 a zápas už dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:2 premenila pri podaní súperky hneď prvý mečbal.

Cibulková bola rada, že sa jej proti Makarovovej podarilo otočiť nepriaznivý vývoj. "Makarovová bola na prvé kolo veľmi ťažkou súperkou. Má nepríjemný štýl hry a v posledných týždňoch vychytila dobrú formu, v rebríčku stúpa stále vyššie. Povrch v Moskve je navyše v tomto roku úplne iný ako vlani a podobne ako väčšina báb som si naň ťažšie zvykala. V úvode zápasu som mala problémy s tajmingom, nevedela som chytiť správny rytmus, no nespanikárila som a s pribúdajúcimi minútami som hrala stále lepšie a lepšie. Kľúčový bol úvodný gem druhého setu, v ktorom sme sa ťahali cez zhody, no napokon som ho získala vo svoj prospech. Vtedy som si povedala, že sa musím zaťať a nesmieť jej dať ani jedinú loptičku. Keď Makarovová pokazila liftovaný volej, tréner Miki Miklušičák zakričal, že teraz sa to otáča a mal pravdu. Začala som hrať nátlakovú hru, bola som čoraz agresívnejšia, čo bol kľúč k úspechu," povedala pre TASR Cibulková.

Svoju súperku v 2. kole Pironkovovú veľmi dobre pozná. "Naposledy som s ňou prehrala na tráve vo Wimbledone, no teraz to bude úplne iný zápas na inom povrchu. Bola som prekvapená, že prešla cez Lepchenkovú, ktorá v poslednom čase dosiahla veľmi dobré výsledky. Verím, že ak nadviažem na výkon z druhého a tretieho setu zo zápasu proti Makarovovej, podarí sa mi zvíťaziť. Potešiteľné je, že počas dnešného duelu som necítila žiadne bolesti ramena, pre ktoré som sa minulý týždeň musela odhlásiť z turnaja v Linzi. Servovala som stále rýchlejšie a na konci som dala podanie s rýchlosťou 173 km/h. Teší ma, že rameno, s ktorým som ešte pred tromi dňami nemohla poriadne servovať, dokáže podávať takéto výkony," dodala Cibulková.

Dvojhra - 1. kolo:
Dominika CIBULKOVÁ (5-SR) - Jekaterina Makarovová (Rus.) 2:6, 6:4, 6:2