Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Šport

Dominiku Cibulkovú bude trénovať Matej Lipták

Dominika Cibulková a jej nový osobný tréner Matej Lipták Foto: TASR/Dušan Hein

Lipták pôsobil v tomto roku ako osobný kouč Lukáša Lacka, predtým trénoval Cibulkovej kolegyňu z fedcupového družstva Danielu Hantuchovú.

Bratislava 6. novembra (TASR) - Novým trénerom slovenskej tenistky Dominiky Cibulkovej sa stal Matej Lipták. S kapitánom slovenského fedcupového tímu sa aktuálna svetová pätnástka dohodla na ročnej spolupráci. Dvadsiateho novembra by Cibulková už pod vedením nového kouča mala odletieť na kondičné sústredenie do strediska Boca Raton na Floride.

Lipták pôsobil v tomto roku ako osobný kouč Lukáša Lacka, predtým trénoval Cibulkovej kolegyňu z fedcupového družstva Danielu Hantuchovú. "S Maťom Liptákom začneme spolu trénovať od budúceho týždňa, keď absolvujem kondičnú prípravu vo Vysokých Tatrách. Koncom novembra zamierime na Floridu. Veľakrát som s ním trénovala už počas Fed Cup-u. Vždy mi vedel na lavičke dobre poradiť, páčili sa mi jeho názory. Pevne verím, že naša spolupráca bude fungovať a že ma posunie ďalej. Zatiaľ sme sa dohodli na budúcej sezóne, uvidíme, ako to pôjde," povedala Cibulková pre TASR.

Od apríla trénovala Cibulková pod dohľadom Petra Miklušičáka, ktorý ju priviedol k turnajovému titulu v Carlsbade, k postupu do finále v Barcelone a k štvrťfinálovej účasti na grandslamovom Roland Garros v Paríži. "Miki mi veľmi pomohol, nemôžem na neho povedať jediné krivé slovo. Túto sezónu ukončím na 15. mieste, najlepšie v kariére, takže je to tak trochu paradox, že už nebude mojím trénerom. Naše cesty sa však úplne nerozchádzajú a verím, že ešte budeme spolupracovať," dodala slovenská jednotka.