Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Donald Sterling má dlhy vo výške 500 miliónov dolárov

Majiteľ klubu Los Angeles Clippers Donald Sterling. Foto: TASR/AP

Donald Sterling vytrvalo odmieta zbaviť sa klubu, čo mu za jeho rasistické vyjadrenia na adresu afro-amerických hráčov v máji nariadilo vedenie NBA.

Los Angeles 22. júla (TASR) - Ak majiteľ basketbalistov Los Angeles Clippers Donald Sterling nebude súhlasiť s plánovaným predajom klubu, bude musieť predať značnú časť nehnuteľností. Na súde to uviedol jeho finančný poradca Darren Schield.

Ten dodal, že Sterling má dlhy vo výške 500 miliónov dolárov, väčšina z nich sú bankové pôžičky. "Ak nezískame peniaze z predaja klubu, budeme musieť začať predávať nehnuteľnosti. Nič iné nám nezostane," uviedol Schield počas súdneho procesu, v ktorom proti sebe stoja manželia Sterlingovci.

Donald Sterling vytrvalo odmieta zbaviť sa klubu, čo mu za jeho rasistické vyjadrenia na adresu afro-amerických hráčov v máji nariadilo vedenie NBA. Jeho manželka Shelly sa ako menšinová vlastníčka kalifornského tímu už dohodla na sume dvoch miliárd dolárov s bývalým šéfom exekutívy softvérového gigantu Microsoft Stevom Ballmerom. S tým však Sterling nesúhlasil a celú záležitosť dal na súd. Sterlingová chce porote dokázať, že jej manžel v súvislosti s Alzheimerovou chorobou trpí aj miernou formou demencie a podľa nej tak nie je právne spôsobilý rozhodovať o osude klubu.