Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

Doneck po ďalšej domácej výhre už siedmy, predstihol Slovan aj Lev

Zverenec slovenského trénera Júliusa Šuplera Ruslan Fedotenko je zranený, tréner je z toho smutný. Foto: TASR/AP

Zverenci slovenského trénera Júliusa Šuplera tak už majú na svojom konte 26 bodov.

Doneck 26. októbra (TASR) - Na siedme miesto sa už vyhupol ukrajinský nováčik KHL Donbass Doneck v tabuľke Západnej konferencie.

Pomohli mu k tomu dve tesné domáce výhry s Magnitogorskom 4:3 po predĺžení a 3:2 s Čeľabinskom po samostatných nájazdoch. Zverenci slovenského trénera Júliusa Šuplera tak už majú na svojom konte 26 bodov a za seba odsunuli na 8. a 9. miesto Slovan (25) a Lev Praha (24), no v porovnaní s nimi odohrali o tri resp. dva zápasy viac.

"Som rád, že mužstvo odohralo dobrý zápas," vyjadril sa pre klubový web Július Šupler a dodal: "Hrať dvakrát po sebe je náročné. Chlapci však splnili taktické zámery, hrali dobre v obrane, v ktorej sme neprepadli. V predĺžení sme neskórovali a nájazdy sú už aj o šťastí. Dali sme dobrý darček nášmu prezidentovi."

Smutný však bol z toho, že v zápase prišlo mužstvo o zraneného útočníka Ruslana Fedotenka. "Dostal nepríjemný úder na koleno, má poškodené krížne väzy. O niekoľko dní bude jasné na ako dlho sa natiahne proces jeho liečby," povedal Šupler.