Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Šport

Dortmundu hrozí zavretie štadióna

Futbalový zápas na štadióne Borussie Dortmund Foto: TASR/EP

Duel, v ktorom za domácich pri remíze 1:1 s PAOK Solún skóroval slovenský reprezentant Róbert Mak, musel rozhodca v druhom polčase na niekoľko minút prerušiť.

Solún 2. októbra (TASR) - Nemeckému futbalovému klubu Borussii Dortmund hrozí po incidentoch fanúšikov vo štvrtkovom dueli Európskej ligy UEFA 2015/2016 na štadióne PAOK-u Solún zo strany UEFA vysoká pokuta a možno aj zavretie štadióna.

Duel, v ktorom za domácich pri remíze 1:1 skóroval slovenský reprezentant Róbert Mak, musel rozhodca v druhom polčase na niekoľko minút prerušiť. Priaznivci Dortmundu na tribúnach zapaľovali svetlice a hádzali ich na plochu, údajne aj smerom k zdravotníkom.

"Nemôžeme to tolerovať," hneval sa šéf exekutívy Dortmundu Hans-Joachim Watzke na vlastných fanúšikov s tým, že klub potrestá vinníkov, ak sa ich podarí identifikovať. Grécka polícia počas výtržností zadržala osem priaznivcov Borussie.

UEFA rozhodne o prípadných trestoch na budúci týždeň. Dortmund už ale mal s disciplinárkou problémy a pri nulovej tolerancii z jej strany môže očakávať sankcie, pripomenula agentúra DPA.