Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Druholigový duel Trebišov-Myjava skontumovali 3:0 v prospech domácich

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V záverečný novembrový deň Spartak Myjava oznámil emailom, že na stretnutie nenastúpi. Riadiaci orgán požiadal Spartak o prehodnotenie stanoviska, na ktorom klub však zotrval a na zápas nenastúpil.

Bratislava 8. decembra (TASR) - Komisia pre riadenie II. futbalovej ligy skontumovala zápas 17. kola Slavoj Trebišov – Spartak Myjava výsledkom 3:0 v prospech domácich. Informovala o tom oficiálna webstránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Stretnutie sa pôvodne malo hrať 18. novembra, ale hlavný rozhodca, ktorý má ako jediný právomoc rozhodovať o spôsobilosti hracej plochy, ju neuznal za spôsobilú na hru. Podľa SFZ ak nemôže byť zápas odohratý z vyššej moci, ako v tomto prípade, kluby sú povinné dohodnúť sa na novom termíne duelu. Ten sa musí odohrať najneskôr do 14 dní od termínu neodohratého zápasu, pričom túto dohodu musia kluby oznámiť riadiacemu orgánu súťaže.

Keďže sa kluby na novom termíne nedohodli, určil ho podľa Súťažného poriadku a článku 36/1 riadiaci orgán súťaže. "Vo výnimočných a odôvodnených prípadoch môže riadiaci orgán nariadiť odohrať stretnutie bez súhlasu klubov aj v inom termíne ako je uvedený v termínovej listine," píše sa v spomínanom článku. Nový termín zápasu určil na 2. decembra s výkopom o 13.00 h na umelej tráve vo Vranove nad Topľou, ktorá má certifikát FIFA quality. Termín následne zverejnilo oddelenie riadenia súťaží aj v úradnej správe dňa 24. novembra.

Ako ďalej informoval SFZ na svojej internetovej stránke, v záverečný novembrový deň Spartak Myjava oznámil emailom, že na stretnutie nenastúpi. Riadiaci orgán požiadal Spartak o prehodnotenie stanoviska, na ktorom klub však zotrval a na zápas nenastúpil. "Členovia Komisie pre riadenie II. ligy sa jednomyseľne zhodli na kontumácii stretnutia výsledkom 3:0 v prospech Slavoj Trebišov, podľa SP čl.10/2 v spojení s čl.82/b.," uvádza sa na zväzovom webe.