Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Šport

Druhú etapu Vuelta a San Juan vyhral Alaphilippe, P. Sagan bol tretí

Francúz Julian Alaphilippe. Foto: TASR/AP

Na čele celkového poradia sa udržal Kolumbijčan Fernando Gaviria z tímu SAE s trojsekundovým náskokom pred Alaphilippom. Sagan sa posunul na štvrtú priečku, pričom na lídra stráca deväť sekúnd.

Peri Lago Punta Negra 29. januára (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil tretiu priečku v druhej etape argentínskych pretekov Vuelta a San Juan. Jazdec stajne Bora-Hansgrohe finišoval v rovnakom čase ako francúzsky víťaz Julian Alaphilippe z Quick-Stepu, ktorý sa presadil vďaka záverečnému sóloúniku. Na druhom mieste v etape z Chimbasu do Peri Lago Punta Negra dlhej 132,5 km skončil Talian Simone Consonni zo SAE-Team Emirates.

Na čele celkového poradia sa udržal Kolumbijčan Fernando Gaviria z tímu SAE s trojsekundovým náskokom pred Alaphilippom. Sagan sa posunul na štvrtú priečku, pričom na lídra stráca deväť sekúnd.

Z dvojice ďalších slovenských reprezentantov na štarte skončil lepšie Matúš Štoček z talianskeho tímu Beltrami Tsa – Hoppla – Petroli Firenze, ktorý sa umiestnil na 70. pozícii s mankom 1:49 min a v celkovej klasifikácii figuruje o priečku nižšie (+2:02 min). Baška finišoval na 109. mieste (+5:11) a priebežne je 108. (+5:24).

Alaphilippe predviedol rozhodujúci únik na vrchole priehrady Punta Negra, keď sa k nemu pridali Nairo Quintana (Movistar) a Tiesj Benoot (Lotto Soudal). Po tom, čo ich na zvyšných dvoch kilometroch stiahol zredukovaný pelotón, zostal vpredu len Francúz a svoj únik dotiahol do úspešného konca. V špurte balíka zdolal Sagana len Consonni.

"Dnes som chcel veľmi vyhrať. Bola to pre mňa dobrá etapa a celý tím odviedol dobrú prácu. Keď som zaútočil, ani som neveril, že zostanem vpredu až do cieľa, ale podarilo sa. Som rád, že som odštartoval sezónu víťazstvom," citoval víťaza portál cyclingnews.com.

Výsledky 2. etapy (Chimbas - Peri Lago Punta Negra, 132,5 km):

1. Julian Alaphilippe (Fr./Deceuninck-QuickStep) 3:11:33 h, 2. Simone Consonni (Tal./SAE Team Emirates), 3. Peter SAGAN (SR/Bora-Hansgrohe), 4. Jens Keukeleire (Belg./Lotto Soudal), 5. Daniel Zamore (Arg./Agrupacion Virgen De Fatime), 6. Carlos Barbero (Šp./Movistar) všetci rovnaký čas, ... 70. Matúš ŠTOČEK (SR/Beltrami Tsa – Hoppla – Petroli Firenze) +1:49 min, 109. Erik BAŠKA (SR/Bora-Hansgrohe) +5:11

Celkové poradie:


1. Fernando Gaviria (Kol./SAE Team Emirates) 7:01:32 h, 2. Alaphilippe +3 s, 3. Consonni +7, 4. SAGAN +9, 5. Alonso Gamero (Peru/reprezentácia Peru) +12, 6. Ricardo Escuela (Arg./Agrupacion Virgen De Fatime) +13, ... 71. ŠTOČEK +2:02, 108. BAŠKA +5:24