Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Druhý ročník MSR vo volejbale na snehu bude opäť na Štrbskom Plese

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Družstvo sa skladá z troch hráčov a jedného náhradníka, v jednom sete má družstvo povolené dve striedania týkajúce sa rôznych hráčov.

Štrbské Pleso 28. februára (TASR) - Druhý ročník majstrovstiev Slovenska vo volejbale na snehu sa uskutoční počas prvého marcového víkendu opäť v Štrbskom Plese. V porovnaní s minulým rokom nastala zmena pravidiel.

Družstvo sa skladá z troch hráčov a jedného náhradníka, v jednom sete má družstvo povolené dve striedania týkajúce sa rôznych hráčov. Sety sa hrajú do 15 bodov s minimálne dvojbodovým rozdielom. Dotyk pri bloku sa nezapočítava ako odbitie družstva, tímy si menia strany, keď sa súčet bodov rovná násobku piatich.

"V areáli doskočiska mostíka v Štrbskom Plese nás čaká repríza z minulého roka a verím, že bude úspešná. O tituly majstrov Slovenska sa bude bojovať tentoraz dva dni, nových šampiónov spoznáme v nedeľu popoludní. Verím, že volejbal na snehu priláka k mostíku veľa fanúšikov a hráčom želám veľa športovej kvality i šťastia v boji o majstrovské poháre. Bude to dobrá propagácia snow volejbalu ako nového a populárneho trendu," uviedol prezident Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) Martin Kraščenič v tlačovej správe. Spoluorganizátor turnaja je obec Štrba.

Prvenstvo medzi mužmi obhajujú Martin Šmahel s Michalom Kollárom, minuloročné majsterky Slovenska Lenka Vandáková a Alica Bertová nebudú štartovať. "Môj prvý kontakt s volejbalom na snehu bol vlani v Štrbskom, chcel som si len pre zábavu skúsiť plážový volejbal v zime a ešte sa nám aj podarilo vyhrať. Nemali sme žiadne očakávania ani znalosť súperov, keďže každý sa s chladom a snehom pod nohami vyrovná ináč. Tento ročník bude pre mňa však ešte väčším otáznikom, hrá sa v trojiciach, čo je úplne odlišný systém hry. Takže sa necítim ani ako favorizovaný hráč, veľa sa zmenilo. V zozname prihlásených družstiev vidím aj skúsené mená a silné tímy. Navyše sa podľa stanov hrá KO systémom a bez nasadených trojíc, čo značne znevýhodňuje kvalitné alebo rovnocenné družstvá, ktoré sa ocitnú proti sebe hneď v prvom kole. Jednoducho, aj drobné zaváhanie môže spôsobiť koniec na turnaji. Tento rok naše družstvo doplnia Marek Jány a Ľubo Nemec a plánujeme si užiť túto dobrú partiu, hru, atmosféru a zabojovať minimálne tak, ako pred rokom," povedal Šmahel.

Program turnaja:


sobota 2. mara

od 9.00 h: skupinové zápasy muži/ženy

16.00 h: snow after párty


nedeľa 3. marca

od 9.00 h: vyraďovacie zápasy

15.00 h: slávnostný ceremoniál, dekorácia najlepších