Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Dubovcová a Štrbová si na úvod ME zmerajú sily s domácimi Holanďankami

Slovenské plážové volejbalistky Natália Dubovcová (vľavo) a Andrea Štrbová Foto: Teraz.sk/SVF

Dvojica slovenských hráčok sa na európskom šampionáte spoločne predstaví po prvý raz.

Rotterdam 16. júla (TASR) - Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Natália Dubovcová a Andrea Štrbová tento týždeň absolvujú spoločnú premiéru na majstrovstvách Európy. Predstavia sa na šampionáte v Holandsku (17. - 21. júla). Žreb 1. júna v Utrechte rozhodol, že úradujúce slovenské šampiónky si v rotterdamskej B-skupine zmerajú sily s dvojicami z Česka, Francúzska a domáceho Holandska.

"Pre mňa sú to prvé majstrovstvá Európy. Samozrejme, veľmi sa teším," povedala 22-ročná poliarka Štrbová, blokárka Dubovcová dodala: "V Rotterdame budem hrať prvýkrát, hrá sa v prístave vedľa obrovskej lode, kde sme ubytované. Počasie má byť tiež dobré, čo v Holandsku nie je samozrejmosť, takže sa naozaj tešíme."

Na úvod v utorok od 19.45 h na Slovenky čaká súboj proti domácim pätnástkam podujatia Sanne Keizerovej a Madelein Meppelinkovej. V stredu odohrajú dva duely: o 12.00 h nastúpia proti českým dvojkám Barbore Hermannovej a Markéte Slukovej, o 17.30 h budú čeliť francúzskym tridsaťjednotkám Alexandre Jupiterovej a Aline Chamereauovej.

Víťazky každej z ôsmich štvorčlenných skupín postúpia priamo do osemfinále, dvojice z druhých a tretích priečok budú hrať play off o osemfinále. "Na prvý zápas sa už takticky pripravujeme. Bude dôležitý a určite nie ľahký. Navyše, Holanďanky budú doma, takže sa budeme snažiť, aby tribúny nemali veľa podnetov na ovácie," skonštatovala Dubovcová. "Je zaujímavé, taký dlhý čas vopred poznať súperky. Pochopiteľne, tréningy tomu prispôsobujeme," dodala Štrbová na oficiálnej stránke Slovenskej volejbalovej federácie (SVF).

Najlepšie slovenské beachvolejbalistky s Keizerovou a Meppelinkovou ani Jupiterovou a Chamereauovou nemajú vzájomnú minulosť. S Hermannovou a Slukovou sa stretli trikrát - minulý týždeň v rámci World Tour na turnaji najvyššej kategórie Five stars vo švajčiarskom Gstaade im v základnej skupine podľahli 0:2 (-19, -17). Po vzájomnom súboji na májovom štvorhviezdičkovom podujatí v brazílskej Itapeme sa tešili Slovenky (2:1), Češky uspeli v troch setoch v januári na domácej pôde v Pelhřimove na turnaji CEV Masters.

Na predvlaňajšom európskom šampionáte vo švajčiarskom Bieli sa Dubovcová predstavila ešte s Dominikou Nestarcovou, obsadili 9. miesto. V rakúskom Klagenfurte 2015 postúpili Dubovcová s Nestarcovou do semifinále a dosiahli najlepší výsledok SR v histórii ME. Vlani v lotyšskej Jurmale Dubovcová a Štrbová chýbali, nová dvojica nemala potrebný počet bodov a dostala sa len medzi náhradníčky.

V Holandsku sa súbežne (15. - 22. júla) koná mužský šampionát rovnako s 32 dvojicami, SR v tejto kategórii nemá zastúpenie.



Program B-skupiny ME žien:

utorok

Sanne Keizerová, Madelein Meppelinková (15-Hol.) - Natália DUBOVCOVÁ, Andrea ŠTRBOVÁ (18-SR) /19.45/

Barbora Hermannová, Markéta Sluková (2-ČR) - Alexandra Jupiterová, Aline Chamereauová (31-Fr.) /20.35/

streda

Barbora Hermannová, Markéta Sluková (2-ČR) - Natália DUBOVCOVÁ, Andrea ŠTRBOVÁ (18-SR) /12.00/

Sanne Keizerová, Madelein Meppelinková (15-Hol.) - Alexandra Jupiterová, Aline Chamereauová (31-Fr.) /13.00/

Natália DUBOVCOVÁ, Andrea ŠTRBOVÁ (18-SR) - Alexandra Jupiterová, Aline Chamereauová (31-Fr.) /17.30/

Barbora Hermannová, Markéta Sluková (2-ČR) - Sanne Keizerová, Madelein Meppelinková (15-Hol.) /18.30/