Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Dubovcová s Nestarcovou získali v Long Beach bronz

Na snímke plážové volejbalistky Dominika Nestarcová (vľavo) s Natáliou Dubovcovou Foto: TASR/Pavel Neubauer

Slovenské plážové volejbalistky druhýkrát v kariére získali na podujatí Svetovej série bronz.

Long Beach 27. júla (TASR) - Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová sa postarali o ďalší veľký úspech slovenského plážového volejbalu. Na Grand Slame v americkom Long Beach zdolali v nedeľňajšom zápase o 3. miesto španielsku dvojicu Liliana Fernandezová a Elsa Baquerizová 2:1 (19, -12, 13) a druhýkrát v kariére získali na podujatí Svetovej série bronz.

Do duelu o 3. miesto vstúpili lepšie slovenské reprezentantky a hneď v úvode si vypracovali náskok 10:5 a 13:8. Španielky potom znížili na 14:13 a dostali sa späť do hry. Dubovcová s Nestarcovou však už nedovolili súperkám získať brejk a prvý set vyhrali najtesnejším rozdielom 21:19. V druhom sete ešte viedli po bloku Dubovcovej 6:5, ale ďalší priebeh setu bol v réžii španielskych beachvolejbalistiek, ktoré vyhrali 21:12. Začínalo sa tak odznova. Tajbrejk bol v úvode Sloveniek a po útoku Nestarcovej a ese Dubovcovej bolo 6:3. Španielky sa však otriasli a v koncovke sa dokonca dostali do vedenia 12:11. Odpoveď Sloveniek však bola blesková, rýchly side-out, blok Dubovcovej a bolo 13:12. Nakoniec vyhrali Slovenky dramatický tajbrejk 15:13, Španielky urobili chybu v útoku a vypukla obrovská slovenská radosť.

"Máme obrovskú radosť, pretože skončiť na štvrtom mieste po takomto výbornom turnaji by bolo nepríjemné. Tešíme sa o to viac, že sme Španielky zdolali prvýkrát v kariére. Ťažko opísať naše pocity, v Long Beach sa nám hralo s Dominikou perfektne a veľmi sa tešíme," povedala po zisku bronzu Natália Dubovcová.

Slovenské reprezentantky hrali v Kalifornii vo veľkej forme a zo siedmich duelov prehrali len jeden, keď v semifinále nestačili na trojnásobnú olympijskú víťazku Kerri Walsh a jej partnerku April Ross, majsterku sveta. Členky VŠK Paneurópa najskôr v skupine zdolali úradujúce vicemajsterky Európy Tanju Goricanecovú a Tanju Hüberliovú 2:0 (14, 21) a potom nestratili set ani s domácimi kvalifikantkami Christal Engleovou a Heather Hughesovou a vyhrali 2:0 (17, 16). Výborné výkony v skupine zavŕšili prvým triumfom v kariére nad favorizovanou nemeckou dvojicou, trojkami turnaja Katrin Holtwickovou a Ilke Semmlerovou. Vďaka prvému miestu v skupine postúpili priamo do 2. kola pavúka, kde vyhrali nad Američankami Emily Dayovou a Summer Rossovou vo veľkom štýle 2:0 (21-16, 21-11). Skvelú formu potvrdili štvrťfinálovým triumfom nad Austrálčankami.

V Long Beach vyrovnali Dubovcová s Nestarcovou svoj najlepší výsledok v sezóne, predtým získali bronz v Stavangeri. Je to nielen ich kariérne maximum, ale aj najlepší výsledok v histórii slovenského plážového volejbalu.

FIVB Beach Grand Slam, Long Beach, USA:

o 3. miesto:

Natália Dubovcová, Dominika Nestarcová (14-SR) - Liliana Fernandezová, Elsa Baquerizová (4-Šp.) 2:1 (19, -12, 13)