Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Dubovcová s Nestarcovou prehrali v 1. kole s Taliankami

Natália Dubovcová (vľavo) a Dominika Nestarcová. Foto: TASR/Dušan Hein

Dvojnásobné bronzové medailistky z tohtoročnej tour sa najbližšie predstavia na turnaji CEV Masters vo švajčiarskom meste Biel.

Klagenfurt 31. júla (TASR) - Slovenské beachvolejbalové reprezentantky Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová prehrali v 1. kole pavúka na ôsmom podujatí Svetovej série FIVB Grand Slam v rakúskom Klagenfurte 0:2 s talianskym duom Marta Menegattiová, Viktoria Orsiová-Tothová a obsadili konečné 17. miesto.

Dvojnásobné bronzové medailistky z tohtoročnej tour sa najbližšie predstavia na turnaji CEV Masters vo švajčiarskom meste Biel. Turnaj sa uskutoční na budúci týždeň. Najbližší turnaj Svetovej série sa uskutoční od 19. do 23. augusta v poľskom stredisku Staré Jablonki.

1. kolo:
Marta Menegattiová, Viktoria Orsiová-Tothová [22-Tal.] - Natália DUBOVCOVÁ, Dominika NESTARCOVÁ (14-SR) 2:0 (10, 13)


Dubovcová s Nestarcovou napriek prehre postúpili zo skupiny

Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová prehrali vo štvrtok na ôsmom podujatí série FIVB Beach Grand Slam v rakúskom Klagenfurte s tretím nasadeným brazílskym párom Agatha Bednarczuková, Barbara Seixasová 0:2 (-19, -13). Dvojnásobné bronzové medailistky z tohtoročnej Svetovej série obsadili v základnej C-skupine tretie miesto a zabezpečili si tak postup do 1. kola pavúka.

Dubovcová s Nestarcovou mali proti Brazílčankam raketový nástup a v úvode viedli 7:2. Pohodlný náskok si dlho udržiavali a vyhrávali aj 15:11. Po ese Nestarcovej viedli 17:15, ale od toho stavu sa potom Brazílčanky dotiahli a set dospel do vyrovnanej koncovky. V nej nakoniec uspeli trojky turnaja a vyhrali 21:19. V druhom dejstve mali od úvodu navrch Juhoameričanky, keď vyhrávali 7:2. Po bloku Dubovcovej a ese Nestarcovej ešte znížili Slovenky na 10:13, ale v druhej časti setu dominovali Brazílčanky a vyhrali set 21:13.

FIVB Beach Grand Slam, Klagenfurt (Rak.):
C-skupina - štvrtok:

Natália Dubovcová, Dominika Nestarcová (14-SR) - Agatha Bednarczuková, Barbara Seixasová (3-Braz.) 0:2 (-19, -13)
Larissa Francaová, Talita Da Rochová Antunesová (19-Braz.) - Tatiana Maškovová, Irina Cimbalovová (30-Kaz.) 2:0 (14, 20)