Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Dubovcová s Nestarcovou v Poľsku víťazne proti Kanaďankám

Natália Dubovcová (vľavo) a Dominika Nestarcová. Foto: TASR/Dušan Hein

Dvojnásobné bronzové medailistky z tohtoročnej World Tour a päťnásobné majsterky SR zdolali na úvod v C-skupine Kanaďanky Heather Bansleyovú a Sarah Pavanovú 2:1 a vyrovnali s nimi bilanciu na 1:1.

Stare Jablonki 20. augusta (TASR) - Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová vstúpili úspešne do turnaja Svetovej série FIVB Grand Slam v poľskom stredisku Stare Jablonki. Dvojnásobné bronzové medailistky z tohtoročnej World Tour a päťnásobné majsterky Slovenska vyhrali oba stredajšie zápasy a zabezpečili si takmer naisto postup do pavúka.

Slovenky najskôr zdolali Kanaďanky Heather Bansleyovú a Sarah Pavanovú 2:1 (-10, 16, 13) a vyrovnali si s nimi bilanciu na 1:1. Predtým sa s týmito Kanaďankami stretli v roku 2013 na Grand Slame v argentínskom Corrientes a prehrali 1:2. V druhom zápase zdolali Dubovcová s Nestarcovou švédske kvalifikantky Camillu Nilssonovú a Tadvu Yokenovú 2:0 (17, 16).

Vo štvrtok nastúpia Slovenky proti českým jednotkám a turnajovým trojkám Kristýne Kolocovej a Markéte Slukovej, ktoré majú takisto na konte dve víťazstvá. Informoval oficiálny web Slovenskej volejbalovej federácie (SVF).

Beach FIVB World Tour, Grand Slam - Stare Jablonki (POL):

streda:
Natália DUBOVCOVÁ, Dominika NESTARCOVÁ (14-SR) - Heather Bansleyová, Sarah Pavanová (19-Kan.) 2:1 (-10, 16, 13)
Dubovcová, Nestarcová SVK (14-SR) - Camilla Nilssonová, Tadva Yokenová (30-Švéd.) 2:0 (17, 216)
štvrtok:
Kolocová-Sluková (3-ČR) - Dubovcová, Nestarcová (14-SR)