Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Šport

Dubovcová s Nestarcovou postúpili v Gstaade zo skupiny (2)

Na snímke najúspešnejšie plážové volejbalistky Dominika Nestarcová (vľavo) s Natáliou Dubovcovou Foto: TASR/Pavel Neubauer

Dubovcová s Nestarcovou potrebovali na postup zo skupiny zdolať nepríjemné kanadské kvalifikantky.

Gstaad 11. júla (TASR) - Slovenské beachvolejbalové reprezentantky Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová zvládli svoj posledný zápas v D-skupine na Grand Slame vo švajčiarskom Gstaade a z druhého miesta postúpili do 1. kola pavúka. Pri žrebe 1. kola play-off ale nemali šťastie, zmerajú si sily s úradujúcimi majsterkami Európy Holanďankami Sanne Keizerovou a Marleen Van Ierselovou. Zápas o postup medzi najlepších 16 tímov sa začne v piatok už o 9.00 h.

Slovenky vyhrali vo štvrtok popoludní nad kanadskou dvojicou Jamie Lynn Broderová, Kristina Valjasová 2:1 (14, -20, 6). Víťazkami skupiny sa stali Rakúšanky Doris a Stefanie Schwaigerové, ktoré dnes zdolali Holanďanky Madelein Meppelinkovú, Sophie van Gestelovú 2:1 (14, -17, 13).

Dubovcová s Nestarcovou potrebovali na postup zo skupiny zdolať nepríjemné kanadské kvalifikantky, ktoré síce prvé dva zápasy prehrali, ale favorizované dvojice dokázali potrápiť. Reprezentantky z krajiny javorového listu začali lepšie a viedli 9:6. Slovenské beachvolejbalistky však v druhej časti úvodného dejstva dominovali a vyhrali ho hladko 21:14.

V druhom sete viedli Slovenky 7:5, ale potom neustále doháňali náskok súperiek. V koncovke otočili zo 16:19 na 20:19, mečbal však nevyužili a duel musel rozhodnúť tajbrejk. V ňom Slovenky od začiatku diktovali tempo, viedli 6:1 a náskok v pohode udržali, keď vyhrali tretí set 15:6. Zo skupiny postúpili z druhého miesta a predstavia sa v 1. kole, ktoré sa hrá v piatok. Na mená súperiek si ešte musia počkať.

"Až na pár zaváhaní, či chybičiek tu zatiaľ hráme veľmi dobre. Mohli sme vyhrať aj prvý zápas so Rakúšankami, ale som spokojný ako zatiaľ hráme. Dnešný zápas s Kanaďankami sme zvládli bez väčších problémov, aj keď sme druhý set prehrali v koncovke. Tajbrejk bol už jasne v našej réžii a potvrdili sme postup," povedal pre svf.sk manažér a tréner slovenskej dvojice Miloš Dubovec. "Z ôsmich možných súperov sme si Keizerovú s van Ierselovou želali najmenej. Je to smola. Sú to úradujúce majsterky Európy, je to veľmi skúsený pár. Hrajú veľmi rýchlo a je to naozaj nepríjemný súper. Nečaká nás jednoduchá úloha, ale zabojujeme. Hrať sa dá s každým. Naposledy sme sa s nimi stretli práve na majstrovstvách Európy, kde získali zlato a prehrali sme."



Výsledky - D-skupina:

Dubovcová, Nestarcová (SR-20) - Lynn Broderová, Valjasová (Kan-29) 2:1 (14, -20, 6)

Meppelinková, van Gestelová (Hol.-4) - Schwaigerová, Schwaigerová (Rak.-13) 1:2 (-14, 17, -13)