Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Dubovcová s Nestarcovou si v Long Beach zahrajú o bronz

Natália Dubovcová (vľavo) a Dominika Nestarcová Foto: TASR/Dušan Hein

Dubovcová s Nestarcovou aj napriek prehre dosiahli v Kalifornii veľký úspech a prehrali až v šiestom zápase na turnaji.

Long Beach 27. júla (TASR) - Slovenské beachvolejbalové reprezentantky Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová prehrali v semifinále Grand Slamu v americkom Long Beach s favorizovanou domácou dvojicou Kerri Walshová a April Rossová 0:2 (-14, -16). V nedeľu si zahrajú o bronz so španielskym párom Liliana, Baquerizo (19.00 SELČ).

Dubovcová s Nestarcovou aj napriek prehre dosiahli v Kalifornii veľký úspech a prehrali až v šiestom zápase na turnaji. V semifinále s trojnásobnou olympijskou víťazkou Walshovou a majsterkou sveta Rossovou ťahali od začiatku za kratší koniec. Američanky, hnané trojtisícovou kulisou, excelovali v obrane aj v útoku a dokázali obrovské skúsenosti. Walshová s Rossovou zdolali Natáliu s Dominikou aj v treťom vzájomnom zápase, tieto súperky sa stretli v semifinále aj 28. júna v nórskom Stavangeri.

Členky VŠK Paneurópa prežívajú v Long Beach vydarený turnaj, keď vyhrali päť zo šiestich zápasov a na ceste do semifinále prehrali len jeden set. V skupine najskôr zdolali úradujúce vicemajsterky Európy Tanju Goricanecovú a Tanju Hüberliovú 2:0 (14, 21) a potom nestratili set ani s domácimi kvalifikantkami Christal Engleovou a Heather Hughesovou a vyhrali 2:0 (17, 16). Výborné výkony v skupine zavŕšili prvým triumfom v kariére nad favorizovanou nemeckou dvojicou -trojkami turnaja Katrin Holtwickovou a Ilke Semmlerovou. Vďaka prvému miestu v skupine postúpili priamo do 2. kola pavúka, kde vyhrali nad Američankami Emily Dayovou a Summer Rossovou vo veľkom štýle 2:0 (21-16, 21-11). Skvelú formu potvrdili štvrťfinálovým triumfom nad Austrálčankami.

V Long Beach môžu vyrovnať svoj najlepší výsledok v sezóne zo Stavangeru, kde získali bronz. Je to nielen ich kariérne maximum, ale aj najlepší výsledok v histórii slovenského beachvolejbalu, informoval oficiálny web Slovenskej volejbalovej federácie (SVF).

semifinále:
Walshová, Rossová (1-USA) - Dubovcová, Nestarcová (14-SR) 2:0 (14, 16)