Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Dubovcová s Nestarcovou zvíťazili v úvodnom zápase v Klagenfurte

Z tlačovej konferencie s úspešnými slovenskými beachvolejbalovými reprezentantkami Natáliou Dubovcovou a Dominikou Nestarcovou, ktoré uplynulý víkend získali na Grand Slame FIVB v nórskom Stavangeri bronzové medaily. Na snímke slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Dominika Nestarcová (vľavo) a Natália Dubovcová pózujú s bronzovými medailami 2. júla 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenky v prvom sete s Kazaškami dominovali, nerobili takmer žiadne chyby a pod víťazstvo 21:15 sa piatimi blokmi podpísala Dubovcová.

Klagenfurt 30. júla (TASR) - Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová odštartovali Grand Slam v rakúskom Klagenfurte víťazne. Dvojnásobné bronzové medailistky z tohtoročnej Svetovej série si v úvodnom zápase poradili v náročnom daždivom počasí s Tatianou Maškovovou a Irinou Cimbalovovou z Kazachstanu 2:1 (15, -13, 11). Štrnástky turnaja potom vo svojom druhom zápase C-skupiny prehrali s brazílskym párom Larissa Francaová, Talita Da Rochová Antunesová 1:2 (21, -15, -10). Vo štvrtok ich o 10.00 h ešte čaká záverečný duel skupiny s tretími nasadenými Brazílčankami Agathou Bednarczukovou a Barbarou Seixasovou.

Slovenky v prvom sete s Kazaškami dominovali, nerobili takmer žiadne chyby a pod víťazstvo 21:15 sa piatimi blokmi podpísala Dubovcová. V druhom sete otočili zo 6:9 na 11:9, ale potom prišla úspešná séria pri podaní Maškovovej a Kazašky nakoniec vyhrali druhé dejstvo 21:14. V tajbreku viedli po šikovnom útoku Nestarcovej slovenské reprezentantky už 6:3, ale súperky vyrovnali a v koncovke dokonca viedli 10:8. Potom sa však na servis postavila Dubovcová a Slovenky otočili na 14:10 vo svoj prospech. Nakoniec využili druhý mečbal a získali dôležité víťazstvo. Dubovcová pritom ukončila zápas s ôsmimi blokmi.

V suboji s Brazílčankami bol prvý set bol veľmi vyrovnaný a logicky dospel až do tesnej koncovky. V nej odvrátili Natália s Dominikou dva setbaly a nakoniec premenili hneď svoj prvý, keď vyhrali prvý set 23:21. V druhom dejstve prehrávali Slovenky 3:6, ale vyrovnali na 10:10. Druhá časť setu však bola pod kontrolou Juhoameričaniek a vyhrali ho 21:15. V tajbrejku vyhrávali Slovenky 3:1, ale v druhej polovici už ťahali za kratší koniec. Presadzovala sa najmä bývalá majsterka sveta Larissa (z roku 2011 ešte po boku Juliany) a skúsené Brazílčanky vyhrali tajbrejk 15:10.

Dubovcová s Nestarcovou čelili veľmi kvalitnému tímu. Tridsaťdvaročná Larissa spoločne s Julianou má v zbierke z majstrovstiev sveta zlato, dve striebra a bronz a 12-krát vyhrala Grand Slam. Okrem toho získali bronz na OH 2012 v Londýne a v Pekingu 2008 skončila vtedy po boku Pauly piata. Jej o rok necelý rok mladšia partnetka Talita má zo svojou bývalou partnerkou Limou bronz z MS 2009 zo Stavangeru a šesťkrát vyhrali Grand Slam. Spoločne s Limou hrala Talita aj v tejto sezóne, ale po turnaji v Berlíne sa rozdelili a Talita sa dala dokopy so skúsenou Larissou, ktorá dovtedy nehrala. Spolu odohrali zatiaľ dva turnaje, toto je tretí. V holandskom Haagu aj v americkom Long Beach skončili deviate.

FIVB Beach Grand Slam, Klagenfurt (Rak.):
C-skupina:

Natália Dubovcová, Dominika Nestarcová (14-SR) - Tatiana Maškovová, Irina Cimbalovová (30-Kaz.) 2:1 (15, -14, 11)

Agatha Bednarczuková, Barbara Seixasová (3-Braz.) - Larissa Francaová, Talita Da Rochová Antunesová (19-Braz.) 2:0 (18, 18)
Dubovcová, Nestarcová - Larissa, Talita 1:2 (21, -15, -10)
Bednarczuková, Seixasová - Maškovová, Cimbalovová 2:0 (9, 14)