Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Šport

Dubovcová s Nestarcovou postúpili v Stavangeri do osemfinále

Na archívnej snímke Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová Foto: TASR/Dušan Hein

Za stavu 14:8 úspešne premenili mečbal a mohli sa tešiť z postupu.

Stavanger 12. júna (TASR) - Slovenské plážové volejbalistky Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová postúpili na turnaji Svetovej série FIVB v nórskom Stavangeri do osemfinále.

V 1. kole nadstavbovej časti zvíťazili ako dvadsiate nasadené nad austrálskym párom Mariafe Artacho del Solarová, Nicole Lairdová 2:1 (15, -20, 8). Slovenky mohli rozhodnúť o svojom postupe už v druhom sete, ale za stavu 20:19 nevyužili mečbal. Súperky zaznamenali šnúru troch bodov a druhé dejstvo napokon vyhrali 22:20. V skrátenom treťom sete však už Dubovcová s Nestarcovou dominovali, rýchlo si vytvorili náskok a postupne viedli 5:2, 9:4 a 13:7. Za stavu 14:8 úspešne premenili mečbal a mohli sa tešiť z postupu do osemfinále.

V súboji o účasť medzi najlepšou osmičkou Slovenky, ktoré v Stavangeri obhajujú bronz z minulého roka, nastúpia v piatok od 13.30 h proti nemeckej dvojici Laura Ludwigová, Kira Walkenhorstová.

1. kolo play off:

Natália DUBOVCOVÁ, Dominika NESTARCOVÁ (20-SR) - Mariafe Artacho del Solarová, Nicole Lairdová (30-Austr.) 2:1 (15, -20, 8)