Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Dubovcová s Nestarcovou získali v Olsztyne bronzové medaily

Na snímke najlepšie beachvolejbalistky Dominika Nestarcová (vľavo) a Natália Dubovcová (vpravo). Foto: TASR - Pavel Neubauer

Bronz na Grand Slame získali Natália a Dominika tretíkrát v kariére, predtým sa im to podarilo v roku 2014 v Stavangeri a v Long Beach.

Olsztyn 18. júna (TASR) - Slovenské reperezentantky v plážovom volejbale Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová získali na grandslamovom turnaji Svetovej série v poľskom Olsztyne bronzové medaily. V súboji o 3. miesto vyhrali v sobotu popoludní nad brazílskym párom Eduarda Santos Lisboaová, Elize Secomandi Maiaová (Duda a Elize Maia) 2:0 (20, 14).

Bronz na Grand Slame získali Natália a Dominika tretíkrát v kariére, predtým sa im to podarilo v roku 2014 v Stavangeri a v Long Beach. Za tretie miesto získali 640 bodov do rebríčka a rozdelia sa prémiu 32.000 dolárov. Úspechom v Poľsku sa Slovenky výborne naladili na budúcotýždňový finálový turnaj Kontinentálneho pohára v Stavangeri, kde budú bojovať o postup na olympijské hry do Ria. Dubovcová s Nestarcovou najskôr v sobotu v semifinále nestačili na brazílske turnajové dvojky Larissu Francu Maestriniovú a Talitu Da Rochaovú Antunesovú. S líderkami olympijského rebríčka prehrali 0:2 (-16, -19), ale podali veľmi kvalitný výkon a favoritkám duelu znepríjemnili cestu do finále.

Výbornú formu potvrdili v zápase o bronz. V koncovke prvého setu odvrátili aj jeden setbal súperiek, ale napokon vyhrali 22:20. Druhé dejstvo už mali pod kontrolou. "Rozhodol servis a výborný blok Natálie," povedala v televíznom rozhovore krátko po zápase Nestarcová a dodala: "Po takmer dvoch rokoch sme získali bronz, čo nás veľmi teší. Na úspech sme dlho čakali, ale konečne sa to podarilo." Doplnila ju Natália: "Víťazstvo nad brazílskym tímom je vždy veľmi cenné. Je dôležité, že sme sa perfektne naladili na Kontinentálny pohár a verím, že nám forma vydrží."

Vo finále sa stretnú úradujúce majsterky Európy Laura Ludwigová a Kira Walkenhorstová z Nemecka a Larissovou s Talitovou.

Výsledky, Svetová séria, Grand Slam v Olsztyne (Poľ.) - ženy:
finále:

16.35 Larissa/Talita (2-Braz.) - Ludwigová, Walkenhorstová (3-Nem.)

o 3. miesto:
Dubovcová/Nestarcová (23-SR) - Duda/Elize Maia (9-Braz.) 2:0 (20, 14)

semifinále:
Ludwigová, Walkenhorstová - Duda/Elize Maia 2:0 (16, 18)
Larissa/Talita - Dubovcová/Nestarcová 2:0 (16, 19)