Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Volejbalistky Dubovcová s Nestarcovou nestačili na domáce Poľky

Natália Dubovcová (vľavo) a Dominika Nestarcová. Foto: TASR/Dušan Hein

V celkovej vzájomnej bilancii vedú Dubovcová s Nestarcovou 4:3.

Olsztyn 26. augusta (TASR) - Slovenské beachvolejbalové reprezentantky Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová prehrali vo svojom úvodnom zápase na Grand Slame v poľskom Olsztyne s domácimi hráčkami Kingou Kolosinskou a Monikou Brzostekovou 0:2. V druhom stretnutí H-skupiny sa Natália a Dominika stretnú ešte v stredu od 18.00 s austrálskym párom Louise Bawdenová, Taliqua Clancyová, s ktorými majú bilanciu 2:0.

Slovenky mali duel s Poľkami na centrálnom kurte dobre rozbehnutý, keď v prvom sete viedli 16:13 a 20:18, ale dva setbaly nevyužili a napokon prehrali prvé dejstvo 22:24. V druhom sete už mali domáce beachvolejbalistky jasne navrch a po zápase o bronz na majstrovstvách Európy v Klagenfurte uspeli aj teraz. V celkovej vzájomnej bilancii vedú Dubovcová s Nestarcovou 4:3.

V súboji s Austrálčankami nevyužili slovenské reprezentantky v druhom sete štyri mečbaly, ale v rozhodujúcom tajbrejku mali od začiatku navrch a zaknihovali dôležité víťazstvo.

V poslednom zápase skupiny sa Dubovcová a Nestarcová stretnú vo štvrtok s argentínskym párom Ana Gallayová, Georgina Klugová, ktoré majú po dvoch zápasoch takisto bilanciu 1:1. Na čele skupiny sú priebežne Poľky s dvomi víťazstvami. Priamo do 2. kola play off postúpi víťaz každej zo skupín, tímy na druhom a treťom mieste si zabezpečia miesto v 1. kole.

H-skupina:

Kolosinská/Brzosteková (8-Poľ.) - Dubovcová/Nestarcová (25-SR) 2:0 (22, 12)
Bawdenová/Clancyová (9-Aus.) - Dubovcová/Nestarcová (25-SR) 1:2 (-13, 24, -11)