Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Duda po dvoch góloch v Norimbergu ocenil tímový výkon: Pracujeme spolu

Ondrej Duda, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Dvadsaťštyriročný slovenský reprezentant zariadil dvomi presnými zásahmi nedeľňajší triumf jeho mužstva v 18. ligovom kole na pôde 1. FC Norimberg 3:1.

Berlín 21. januára (TASR) - Okrem toho, že je s deviatimi gólmi priebežne najlepší strelec futbalistov Herthy Berlín v tejto sezóne, môže sa Ondrej Duda pochváliť aj ďalším aktuálnym vedením. V Bundelige má totiž zatiaľ na konte najviac gólov spomedzi stredopoliarov. Dvadsaťštyriročný slovenský reprezentant zariadil dvomi presnými zásahmi nedeľňajší triumf jeho mužstva v 18. ligovom kole na pôde 1. FC Norimberg 3:1.

Duda sa postaral o druhý a tretí gól hostí a pripísal si tak ôsmy a deviaty presný zásah v prebiehajúcej sezóne. Jeho góly znamenali, že sa Berlínčania v lige dočkali po dlhej dobe triumfu na pôde tohto súpera. Potrebovali na to osem pokusov, naposledy vyhrali v Norimbergu 3:0 ešte v marci 2003, uviedol oficiálny web súťaže. "Dnes sme podali tímový výkon. Dali sme prvý gól, no potom sme ešte v prvom polčase inkasovali. V druhom polčase sme na nich vybehli a dokázali zvíťaziť. Mám radosť z mojich dvoch gólov, ale mám radosť najmä z tímového výkonu, pretože sme na tom pracovali spolu," povedal Duda pre www.bundesliga.com.

Bývalému hráčovi Legie Varšava v 50. minúte priťukol pätičkou prihrávku Valentina Lazara autor prvého gólu Vedad Ibiševič a Duda poslal loptu do brány umiestnenou strelou k žrdi. O dvadsať minút neskôr prepustil Ibiševič loptu voľnému Dudovi a ten z trinástich metrov opäť rozvlnil sieť. Dudov ôsmy gól znamenal splnenie nevšednej výzvy spred začiatku sezóny. Spoluhráč Salomon Kalou mu vtedy za osem presných zásahov sľúbil hodinky značky Rolex. V decembri však 24-ročný rodák zo Sniny od luxusného darčeka upustil. "Nechcem žiadne Rolexky. Peniaze by sme mali radšej darovať deťom. Celé to vzniklo ako žart. Vôbec tie hodinky nechcem. S tými peniazmi môžeme pomôcť iným ľuďom," citoval Dudovo vyjadrenie internetový portál berliner-kurier.de v článku s titulkom "Srdce namiesto Rolexiek!".


Podľa nemeckých médií mu Kalou sľúbil model Daytona, ktorého cena sa pohybuje od 12-tisíc eur. "Nechcem ich. Buď ich darujem, alebo prispejem na dobrú vec," cituje Dudu periodikum Bild. "Má smolu. Dohodli sme sa na ôsmich góloch, dal ich deväť. Asi by sme sa mali o tom porozprávať ešte raz," zažartoval po zápase Kalou, no dodal: "Nie, stávka je stávka, hodinky dostane a môže si s nimi spraviť čo chce."