Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

Dudov tréner Baumgart má koronavírus, vynechá sobotňajší zápas

Na archívnej snímke zo 16. apríla 2021 tréner Steffen Baumgart. Foto: TASR/AP

Práve Kolín bol tento týždeň jeden z troch tímov, ktorý sa obrátil na súd. Kluby žiadali zmenu protipandemických pravidiel.

Kolín 2. februára (TASR) - Tréner futbalistov bundesligového 1. FC Kolín Steffen Baumgart mal v stredu pozitívny test na koronavírus. Kormidelník je v karanténe a vynechá tak sobotňajší ligový zápas svojho tímu, v ktorom pôsobí aj slovenský reprezentant Ondrej Duda. Na lavičke ho nahradí asistent Andre Pawlak.

"Dnes ráno som sa necítil najlepšie a urobil som si rýchlotest, ktorý bol pozitívny," povedal Baumgart pre DPA. Päťdesiatročný tréner je plne zaočkovaný a čaká na výsledok PCR testu. "Všetci vedia, ako sa teším na každý zápas. Je preto skutočne škoda, že vynechám stretnutie s Freiburgom."

Práve Kolín bol tento týždeň jeden z troch tímov najvyššej nemeckej súťaže, ktorý sa obrátil na súd spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko. Kluby žiadali zmenu protipandemických pravidiel, ktoré umožňujú do 9. februára na ich domácich stretnutiach účasť len 750 fanúšikov.