Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Dukla Banská Bystrica - ViOn Zlaté Moravce 0:0 vo 4. kole CL

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Diváci chvíľami aj prejavovali nespokojnosť s výkonom domácich.

Banská Bystrica 4. augusta (TASR) - Zápas druhého s posledným mužstvom tabuľky lepšie domáci, ktorí začali svižnejšie a prvú príležitosť otvoriť skóre mal na svojich kopačkách v 10. minúte Brašeň. Jeho strela z hranice 11 metrov však minula cieľ. Podobne dopadol aj Hučko, keď jeho pokus z hranice šestnástky skončil na tele jedného z hráčov hostí. Hostia ukázali pod Urpínom odvahu až po štvrťhodine hry, príležitosť mal Obročník, ale obrana domácich bola na mieste. Hra sa v prvom polčase striedala medzi oboma šestnástkami a hráči venovali viac energie osobným súbojom, ktoré potrestal rozhodca Straka štyrmi žltými kartami. Súboje na "telo" sa podpísali aj pod prvé striedanie, keď z trávnika musel nedobrovoľne odísť domáci Slančík. Po čistom zákroku Žiláka zostal ležať na trávniku a v 56. minúte ho musel vystriedať Rejdovian.

Domáci striedali aj o dve minúty, tentoraz Saviča vymenil na ploche Pančík. Domáci po výmene hráčov oživili hru a vypracovali si niekoľko príležitostí na skórovanie, ale v 63. minúte Brašeň premárnil asi svoju najväčšiu šancu. Hostia pridali na tempe a pred Borošom v domácej bráne bolo chvíľami horúco. Nepresnú mušku mal Hodek, ktorého strela tesne minula Borošovu bránu. V 81. minúte to však bol práve Boroš, ktorý zachraňoval Duklu pred strelou Candráka a jeho strelu vyrazil na roh. Záver ešte hostia vystupňovali a 1800 divákov chvíľami aj prejavovali nespokojnosť s výkonom domácich. Aj keď v záverečných sekundách nadstaveného času ešte domáci hráči túžili zvrátiť stav, duel sa nakoniec skončil spravodlivou remízou.



Dukla Banská Bystrica - ViOn Zlaté Moravce 0:0

Rozhodoval: Straka, ŽK: Považanec, Matúš - Obročník, Orávik, Žilák, 1800 divákov.

Zostavy a striedania:

Dukla: Boroš - Turňa, Poljovaka, Gyombér, Savič (59. Pančík) - Hlinka - Brašeň, Považanec, Hučko- Matúš (85. Laksik), Slančík (56. Rejdovian) .

FC VIOn Zlaté Moravce: Kuciak - Pavlenda, Bortel, Majerník, Chren - Obročník - Orávik (68. Furtado), Škvarka (84. Pavlovič), Žilák - Hodek, Bernáth (75. Candrák).


Hlasy trénerov:

Norbert Hrnčár, tréner Dukly: "Bol to zápas o jednom góle. Zlaté Moravce vôbec nie sú ľahký súper, ako to napovedá súčasná tabuľka. Nemôžem uprieť hráčom snahu, hrali z plných síl, ale súper nám nedoprial gól. Výsledok je taký, aký je."

Juraj Jarábek, tréner ViOn-u: "S výsledkom som spokojný, nemali sme nejaké psychické problémy s postavením v tabuľke. Jednoducho nemáme zakončovateľa, čo potvrdil aj tento zápas. Remíza bola asi zaslúžená."

FUTBAL: v B.Bystrici sa obaja tréneri zhodli, že remíza je spravodlivá



Tu bude player