Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Košice vyhrali štrnásty zápas v sérii, Trenčín zdolali 3:0

Na snímke uprostred Tomáš Hrnka (Košice), vľavo brankár Ján Chábera, vpravo Jakub Gašparovič (obaja Dukla) v zápase 44. kola hokejovej Tipsport Ligy HK Dukla Trenčín - HC Košice v Trenčíne 31. januára 2016. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Dukla Trenčín nastúpila na zápas s majstrom s ôsmimi juniormi.

Trenčín 31. januára (TASR) - Hokejisti úradujúceho majstra a lídra tabuľky HC Košice natiahli svoju víťaznú sériu už na 14 zápasov. V nedeľňajšom stretnutí 44. kola Tipsport ligy vyhrali na ľade Dukly Trenčín 3:0.

Dukla nastúpila na zápas s majstrom s ôsmimi juniormi. Košičania pred konfrontáciou tradičných slovenských hokejových bášt zvíťazili trinásťkrát v sérii a favoritom boli aj v Trenčíne.

Hostia mali do zápasu lepší vstup a nebezpečný bol najmä druhý útok oceliarov. V 2. min voľný Češík mieril privysoko. O tri minúty si s Bartošovým pokusom poradil Chábera. Postupom času košický tlak opadol a v 10. min po Šišovského pase Melichárek preveril Halásza. O štyri minúty sa predral do zakončenia Švec, ale ani na dvakrát puk za bránkovú čiaru nedostal. Záver úvodnej dvadsaťminútovky patril Košiciam. Prienik Hrnku zastavil hákovaním Gašparovič. Trestné strieľanie však košický útočník nepremenil.

Po prestávke mohol misky váh nakloniť na stranu domáceho tímu Troliga. Pri Halászovi stálo aj šťastie, keď sa odrazený puk kotúľal iba tesne vedľa žŕdky. Ideálnu šancu otvoriť skóre mali hostia v 26. min, keď mali viac ako minútovú výhodu presilovej hry o dvoch hráčov. Tú napokon prerušilo Sujovo vylúčenie. V 28. min predviedol individuálnu akciu Gašparovič, ale sám pred bránkou zakončil mimo. Trenčania napriek viacerým zraneniam držali s lídrom krok, hoci na Košiciach bolo vidieť, že sú hokejovejším tímom.



Po rozháranom úvode poslednej tretiny udreli Košičania. Varga dostal puk do jazdy a strelou do horného rohu Cháberovej bránky otvoril skóre zápasu. V presilovej hre mal vyrovnanie na hokejke Michal Novák, mieril však tesne vedľa. Pri rovnovážnom stave bolo pre domáci tím veľmi náročné ohroziť dobre hrajúcu obranu súpera. Minútu pred vypršaním riadneho hracieho času Chábera odkorčuľoval na striedačku. Výsledkom odvolania gólmana bol druhý gól východniarov, ktorý strelil Bartánus a definitívne rozhodol o osude zápasu. Sekundu pred koncom ešte Hrnka v presilovke trafil priestor medzi brankárovými betónmi a uzavrel skóre na 0:3.

Hlasy po zápase:
Ján Kobezda, tréner Trenčína: "V nohách sme mali ťažký zápas v Nitre, kde sme hrali na tri formácie. V druhej tretine sme mali šance, ale nepremenili sme ich. Následne to bol zápas o jednom góle. Súper ho dal po našej hlúpej chybe a už sme nenašli síl, aby sme gól strelili. Mali sme ešte nejaké náznaky, ale nejednalo sa o nič vážne. V závere sme nevyužili power-play a tie dva góly už prakticky nič neriešili."

Rostislav Čada, tréner Košíc: "Som presvedčený, že dnešný zápas bol veľmi podobný tomu, ktorý sme tu odohrali naposledy. Bol rýchly, agresívny s veľa fair-play súbojmi. Mali sme viac trpezlivosti a v rozhodujúcich okamihoch sme boli aj efektívnejší, čo sú dôvody, prečo si odvážame body."


HK Dukla Trenčín – HC Košice 0:3 (0:0, 0:0, 0:3)
Góly: 42. Varga (Češík, Hrnka), 60. Bartánus, 60. Hrnka (Lelkeš, P. Mikuš). Rozhodovali: J. Konc, M. Novák - Kacej, Stanzel, vylúčení: 4:3, presilovky 0:1, oslabenia: 0:0, 3075 divákov




Skalica prehrala v Nitre 2:4

Zápas sa začal vo svižnom tempe, brankárov hneď v úvode zamestnali domáci Mickievics, či Ručkay v drese hostí. V 3. minúte nevyužil chybu domácich Slovák, Romančík stihol zachrániť. Vedenia sa ujali v 5. minúte domáci, keď gól zo skrumáže po konzultácii s videorozhodcom prisúdili Studeničovi. Zápas mal veľmi dobré tempo, obe mužstvá sa snažili o útočný hokej s dôrazným dohrávaním súbojov. Viac striel išlo na domáceho brankára, no ten si s nimi poradil. Až proti umiestnenej strele Piačku v 18. minúte bol bezmocný. V 19. minúte Valent len so šťastím zachránil pred Studeničom, skóre sa už nemenilo.

Chybu domácej obrany v 21. minúte nepotrestal Kutálek. Prevahu hostí v tejto časti hry preukázal v 24. minúte Slovák, keď využil peknú kombináciu celého útoku. V tej istej minúte pridali hostia aj tretí gól, strelcom bol H. Ručkay. Domáci tak doplatili na nekoncentrovanosť v obrannej činnosti. V 29. minúte Skaličania nevyužili závar pred Valentom. V 33. minúte dobrú strelu Kutálka Romančík kryl. V 36. minúte Piačka presne trafil horný roh Romančíkovej bránky na 1:4. V tejto časti zápasu Nitra aj gólovo potvrdila svoju kvalitu.

Tretiu časť zápasu začali hostia presilovkou, skóre sa však nemenilo. V 43. minúte mali domáci možnosť znížiť, no ani Bezúch ani Markulinec neboli presní. V 44. minúte nebezpečne vystrelil Kutálek, Romančíka však neprekvapil. Domácim sa podarilo znížiť na 2:4, keď v 48. minúte usmernil puk za Valenta Jankovič. V tej istej minúte Romančík zachránil pred Lalibertém, ktorý sa ocitol sám pred ním. Táto časť zápasu pripomínala prvú tretinu, herná prevaha hostí nebola tak zjavná, ako v druhej. V 55. minúte peknú akciu Studeniča gólovo Bezúch nezakončil. Hosťom sa tak podarilo svoje víťazstvo v Skalici ubrániť a potvrdiť tak svoje tabuľkové postavenie.

Hlasy po zápase:
Roman Šimíček, tréner Skalice:
"My sme narazili na veľmi ťažkého súpera. Vedeli sme, že to bude náročný zápas, ale išli sme do toho s tým, že hrať sa dá s každým, čo sa nám zo začiatku aj darilo. Strelili sme vedúci gól, no nemožno hrať zápas len 30 minút, čo nás stálo kontakt so súperom, keď sme v druhej tretine úplne vybuchli a napriek vyrovnanej tretej časti zápasu sme prehrali so skúseným a sebavedomým súperom. Ak si aj vypracujeme šance, máme veľké problémy s ich premieňaním. Myslím si, že tento zápas sme mohli zahrať aj lepšie."

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "Prišli sme do Skalice, ako k poslednému tímu s rešpektom, lebo vieme, že sú doma silní, zdolali aj Bystricu aj Trenčín, vedia byť na svojom ľade nepríjemní. To sa z časti aj potvrdilo, prehrávali sme 0:1, ale dali sme góly a mali potom zápas pod kontrolou. Hoci sme nevyužili viacero ďalších šancí a mohli tak zvýrazniť skóre, myslím si, že sme zvíťazili zaslúžene."


HK 36 Skalica - HK Nitra 2:4 (1:1, 0:3, 1:0)
Góly: 5. Studenič (Jankovič, Kňazev), 48. Jankovič (Lantoš) - 18. Piačka (Kuzma), 24. Slovák (Laliberté, Blackwater), 24. H. Ručkay (Kutálek), 36. Piačka (Mezei). Rozhodovali: R. Lauff - Bednár, Bogdaň, vylúčení: 2:2, navyše: Pašek (Skalica) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 967 divákov


Zvolenčania v zápase s Martinom potvrdili úlohu favorita
Na snímke František Poliačik (Martin) sa raduje z gólu na 2:1 v zápase 44. kola hokejovej Tipsport Ligy medzi HKm Zvolen a MHC Mountfield Martin vo Zvolene 31. januára 2016.
Foto: TASR/Branislav Račko

Už v 16. sekunde musel hosťujúci brankár Dzubina zasahovať po strele Puliša. Lukáš Jurík využil prvú presilovku a po prihrávke Škvaridla dostal Zvolenčanov do vedenia. O 20 sekúnd bolo už 2:0, keď J. Jurík zužitkoval Mrázovu prihrávku a s prehľadom skóroval. V 9. minúte nepremenil domáci Žilka samostatný únik a v sieti neskončila ani Zuzinova strela. V 15. minúte sa ocitol sám pred brankárom Barošom Martinčan Poliaček a znížil na rozdiel gólu. O 28 sekúnd po chybe domácej obrany bolo vyrovnané, keď sa spoza kruhov strelecky presadil Tabaček. Po peknej akcii tretieho útoku vyrazenú Klhůfkovu strelu poslal J. Jurík tečom do bránky. Veľkú šancu na vyrovnanie mal Martinčan Jass, ale brankár Baroš jeho strelu zachytil.

V úvode 2. tretiny Baroš zle rozohral puk, ale Tabaček odkrytú bránku minul. Potom sa J. Jurík dostal do výbornej šance, ale bol hákovaný a rozhodca nariadil trestné strieľanie, ktoré domáci útočník blafákom bezpečne premenil. Domáci nechali veľký priestor pred Barošovou bránkou, čo sa im vypomstilo. Dvořákovu strelu síce vyrazil, ale Rzavský ju opakovane poslal do odkrytého ľavého priestoru bránky. Hostia mali šancu na vyrovnanie, keď Sprukts s Cipulisom išli sami na Baroša, ale Cipulis zle zachytil puk a šancu nevyužili.



V 43. minúte hrali hostia presilovku, ale gól dali domáci, keď ľavý horný roh Dzubinovej bránky vymietol Bruno Mráz. V 50. minúte Klhůfek pekne prihral do šance Mrázovi, toho však hostia zastavili pomocou faulu. Žilka dostal peknú prihrávku od Klímu, ale puk tečoval mimo bránky. V 54. minúte si Škvaridlo položil brankára Dzubinu na ľad, gól však nedal. O 4 minúty Mráz zužitkoval Juraškovu prihrávku na modrej čiare a nikým neatakovaný svoje sólo premenil. V závere ešte Obdržálek spomedzi kruhov trafil žŕdku Dzubinovej bránky. Zvolenčania tak víťazstvom potvrdili svoju úlohu favorita.

Hlasy po zápase:
Andrej Podkonický, asistent trénera Zvolena:
"My sme začali veľmi dobre, tak ako sme chceli. Chceli sme dať rýchly gól, dali sme dva, ale potom vlastnými chybami a nezodpovednosťou vzadu sme dostali dva góly. Od tej doby hral Martin veľmi dobre, napádal nás a my sme mali veľké problémy sa dostať z našej tretiny. Robili sme strašne veľa chýb, ale nakoniec nám to napadalo. Ďakujem chalanom za veľmi dobrý výkon."

Ivan Dornič, tréner Martina: "Zápas sa mi hodnotí veľmi ťažko. Začali sme veľmi zle, súper to využil a dal nám dva góly. Po oddychovom čase si chlapci uvedomili, že keď chceme hrať musíme začať úplne inakšie. Výsledkom boli dva góly v domácej bránke. Chlieb sa lámal za stavu 2:2. Súperovi sa podarilo dať gól, neskôr odskočil na dva. V tretej tretine, keď sme robili všetko možné, aby sme vyrovnali, sme opäť urobili chybičku. Dnes nerobili chyby iba mladí hráči, ale aj tí najskúsenejší. Bohužiaľ, zápas sme nezvládli hlavne v hlave."


HKM Zvolen - MHC Martin 6:3 (3:2, 1:1, 2:0)
Góly: 4. L. Jurík (Škvaridlo), 5. J. Jurík (Mráz, Klhůfek), 19. J. Jurík (Klhůfek), 24. J. Jurík (tr.s.), 43. Mráz (J. Jurík), 58. Mráz (Juraško, Bagin) – 15. Poliaček (Galamboš), 15. Tabaček (Cipulis, Matejka), 28. Rzavský (Dvořák). Rozhodovali: T. Orolín – M. Orolín, Návratek, vylúčení: 4:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0, 1112 divákov




Kamzíci z Popradu porazili Piešťany

Poprad v zostave už aj s R. Rapáčom nezačal dobre, keď hneď v 5. min domácu obranu vyšachoval prvý piešťanský útok a Petráš otvoril skóre - 0:1. Odpovedať mohol obranca Dinda, no v dobrej pozícii neprestrelil Košarišťana a do prvého hvizdu už gól diváci pod Tatrami nevideli.

Prostredné dejstvo otvorila presilovka Piešťan, no paradoxne vyrovnávajúci gól strelil Kroták po veľkej chybe žlto-modrých v strednom pásme. To, že hostia vstúpili do tejto časti hry ako zo zlého sna, dokumentovali ďalšie minúty. Zverenci trénera Gudasa kopili chyby a fauly a Paločko s Kasíkom dve presilovky zužitkovali na ďalšie presné zásahy. Podtatranci tak dokonale otočili vývoj stretnutia. Najmä Paločka bol doslova plný ľad a popradský útočník pripravil aj štvrtý gól ako na podnose pre Bajarunsa, keď školácky obral o puk Trefného - 4:1.

Piešťany zbrane nezložili, no napriek náznakom šancí si nedokázali vypracovať sústavný tlak pred pozorným popradským brankárom Kostúrom. Popradčania sa nestiahli do obrannej ulity, naopak viac razy zahrozili Košarišťanovi, z čoho pramenil aj piaty gól Heizera, ktorý 8 min pred koncom riadnej hracej doby pečatil výhru "kamzíkov". Piešťany síce stihli zásluhou Holoviča ešte znížiť, no definitívnou bodkou bol Rapáčov gól do prázdnej brány, ktorým navrátilec v popradskej zostave upravil na konečných 6:3.

Hlasy po zápase:
Juraj Halaj, asistent trénera Popradu:
"V prvých fázach hry bol súper lepši, no ustáli sme to. V druhej tretine sme využili presilovky, čo rozhodlo. Súper nás zatlačil len v poslednej 5-minútovke."

Jozef Krišák, asistent trénera Piešťan: "Prvú tretinu sme hrali dobre, ale nástup do druhej nám nevyšiel. Zbrzdili nás zbytočné fauly, ktoré súper potrestal. Poprad vyhral zaslúžene, navyše zranil sa nám ďalší hráč."


HK Poprad - ŠHK 37 Piešťany 6:3 (0:1, 4:1, 2:1)
Góly: 22. Kroták (Paločko), 23. Paločko (Fabian, Heizer), 27. Kasík (Fabian, Paločko), 29. Bajaruns (Paločko), 52. Heizer (Bartečko, Koyš), 60. Rapáč (Bartečko) - 5. Petráš (Tibenský, Tvrdoň), 38. S. Saliji (Belluš), 56. Holovič. Rozhodovali: Štefík - Holienka, Korba, vylúčení: 3:6, presilovky: 2:0, oslabenia: 1:0, 1260 divákov


Žilina zvíťazila nad Banskou Bystricou 3:1

Ešte pred duelom dvoch stredoslovenských tímov sa spomínalo na v piatok zosnulého Viliama Pongráca, ktorý v Žiline pôsobil ako hráč a neskôr trénoval mužské i ženské družstvá.

Zápas mal v úvodnej tretine dobré tempo, málo sa prerušovalo, oba tímy sa snažili hrať dopredu, ale pri šanciach domácich i hostí sa predviedli gólmani na oboch stranách dobrými zákrokmi. V 18. min. prišlo prvé vylúčenie a gólové šance baranov, ale Tomek vychytal tak pokus Basta, ako aj jeho spoluhráčov a do kabín šli tímy za bezgólového stavu.

Druhú tretinu začali vďaka vylúčeniu Novotného lepšie hostia, ale presilovku nevyužili. Domáci potom vyrovnali hru a v 25. min šli do vedenia, keď sa po strele Zaťka z diaľky najlepšie zorientoval pred bránou hostí Richard Huna a puk zasunul do odkrytej brány. Vedenie však vydržalo vlkom iba 69 sekúnd, pretože Ambroz dobre vystrelil spoza kruhov a vyrovnal. Domácich to nepoložilo, snažili sa strhnúť vedenie opäť na svoju stranu a v 33. min sa im to podarilo. Obranca Brejčák obkorčuľoval bránku a bekhendom na dvakrát prekonal gólmana baranov. V 37. min vybuchla v stredovom kruhu petarda hodená jedným z divákov sediacich nad boxom časomiery a rozhodcovia nariadili úpravu ľadu a poslali tímy do kabín. Po približne štvrťhodine sa začalo hrať a domáci mohli v závere tretiny zvýšiť svoj náskok. Počas presilovky bol v úniku faulovaný Novotný, ale nariadené trestné strieľanie nepremenil.

Tretia časť nasledovala ihneď po výmene strán a vyrovnaný hokej pokračoval ďalej. V 47. min Gillies nešetrne "zbúral" na svojej obrannej modrej čiare Richarda Hunu, ktorého vyniesli z ľadu na nosidlách a kanadský útočník hostí sa musel porúčať do kabín. Vlci hrali päť minút presilovku, v ktorej vyslali niekoľkých nepríjemných striel, no tie Bacashihua pochytal a skóre ostalo nezmenené. V 54. min mohol vyrovnať Majdan, ale svoj únik nedotiahol do gólového konca. O dve minúty však zahrmelo na opačnej strane, keď v úniku 2 na 1 prihral Ťavoda Drevenákovi a ten delovkou zvýšil na 3:1. Hostia sa potom vylúčením sami obrali o možnosť zdramatizovať zápas a k zníženiu či vyrovnaniu im nepomohla ani záverečná power play.

Hlasy po zápase:
Milan Jančuška, tréner Žiliny:
"Chlapci bojovali a snažili sa vyhrať. Keď sme nepremenili za stavu 2:1 trestné strieľanie ani päťminútovú presilovku, obával som sa, či zvládneme záver, ale podarilo sa nám streliť tretí gól. V zlomových momentoch nás podržal brankár Tomek, ktorý podal výborný výkon. Vybojovali sme cenné víťazstvo a dôležité tri body."

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: "Videli sme dobrý hokej v dobrom tempe. Druhá tretina nám ušla, dostali sme dva góly z predbránkového priestoru, kde sme boli málo agresívni, málo sme sa tlačili do bránky, vozili sme puky po rohoch. V tretej tretine sme sa snažili s výsledkom niečo spraviť, ale prišli naše vylúčenia, ktoré nám vzali sily. Škoda nevyužitého nájazdu za stavu 1:2, v snahe vyrovnať sme otvorili hru a súper nás potrestal, takže odchádzame bez bodu."


MsHK DOXXbet Žilina – HC'05 iClinic Banská Bystrica 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Góly: 25. Richard Huna (Zaťko), 33. D. Brejčák (Novotný), 56. Drevenák (Ťavoda, Handlovský) – 26. Ambroz. Rozhodovali: D. Konc, Lokšík – Tvrdoň, Výleta, vylúčení: 2:2, navyše: Gillies (Banská Bystrica) trest v hre za napadnutie hlavy a krku, presilovky a oslabenia: 0:0, 1127 divákov