Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Dukla Trenčín sa nemusí sťahovať, mesto zadotuje štadión

Zimný štadión Pavla Demitru v Trenčíne Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Zimný štadión Pavla Demitru podstúpi najnevyhnutnejšie opravy, ktoré zaručia jeho bezpečnú prevádzku na jeden rok.

Trenčín 20. júla (TASR) - Hokejisti Dukly Trenčín s najväčšou pravdepodobnosťou odohrajú novú extraligovú sezónu na svojom zimnom štadióne. Primátor Richard Rybníček na najbližšom rokovaní mestského zastupiteľstva predloží návrh, podľa ktorého mesto zabezpečí bezproblémový chod štadióna na ďalší rok. Informoval o tom oficiálny web mesta Trenčín.

Rybníček na piatkovej tlačovej konferencii uviedol, že Zimný štadión Pavla Demitru podstúpi najnevyhnutnejšie opravy, ktoré zaručia jeho bezpečnú prevádzku na jeden rok. Mesto na tento účel vynaloží prostriedky vo výške približne 55.000 eur, za ktoré sa urobí revízia elektrickej energie a odstránia sa najakútnejšie nedostatky na chladiarenskom zariadení. "Ak poslanci návrh schvália, do konca augusta bude hotový ľad. Je to ale dočasné riešenie. Trvám na tom, že zo zimného štadióna by sa mala stať tretia dôstojná hokejová aréna na Slovensku. Zimný štadión Pavla Demitru si to zaslúži," vyhlásil Rybníček.

Mestskí poslanci budú 30. júla hlasovať o návrhu nájomnej zmluvy medzi Mestom Trenčín a Duklou Trenčín, n.o. a medzi Mestom Trenčín a Duklou Trenčín a.s. na dobu určitú od 1. augusta 2012 do 1. apríla 2013. Ak zastupiteľstvo tento návrh odobrí, hokejový klub bude môcť v tomto období využívať štadión na tréningy aj zápasy za jedno euro. Za rovnakú sumu dostane klub okrem toho do prenájmu aj všetky sky boxy a reklamné plochy. "Mesto bude platiť všetky energie. Oproti 450.000 eurám z minulej sezóny musíme z tohtoročného rozpočtu dať navyše už spomínaných 55.000 eur na opravy. Vždy som deklaroval záujem pomôcť hokeju a klubu. Dukla bude mať k dispozícii štadión za jedno euro. Za týchto okolností však nesúhlasím už so žiadnou ďalšou dotáciou pre hokejový klub. Treba ale povedať, že v tejto chvíli podľa platného všeobecne záväzného nariadenia môžu o rozpočte rozhodovať len poslanci, ktorí v tomto smere nesú plnú zodpovednosť. Ich rozhodnutie budem rešpektovať," dodal Rybníček.