Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Dukla získala cenný bod v Mladej Boleslavi

Ilustračný snímok. Foto: TASR/AP

Dukla inkasovala v predchádzajúcich dvoch ligových stretnutiach dokopy 10 gólov a figuruje na poslednom mieste v tabuľke.

Praha 10. novembra (TASR) - Futbalisti Dukly Praha získali v piatkovom zápase 15. kola českej ligy cenný bod na ihrisku FK Mladá Boleslav, kde uhrali bezgólovú remízu. Slovenský stopér pražského tímu Ján Ďurica verí, že dobrý výsledok bude pre jeho spoluhráčov povzbudením do ďalších duelov.

Dukla inkasovala v predchádzajúcich dvoch ligových stretnutiach dokopy 10 gólov a figuruje na poslednom mieste v tabuľke. "Po dvoch zlých výsledkoch, keď sme dostali veľa gólov, je to pre nás vzpruha. Neinkasovali sme a je dobre, že sme sa zase postavili na nohy. Bol to taký remízový zápas. Musíme sa však ešte zlepšiť v útoku, máme na čom pracovať," citoval portál sport.cz Ďuricu, ktorý odohral celý zápas a v 23. minúte dostal žltú kartu.

Hostia ohrozovali domácu bránku iba strelami z väčšej vzdialenosti, Mladá Boleslav sa tiež do výraznej gólovej šance nedostala. Po pol hodine hry hlavný rozhodca Ondřej Berka zapískal pre domácich jedenástku po kontakte Petra Mareša a brániaceho hráča Dukly Daniela Tetoura. Po zhliadnutí videa ju však odvolal. "Bol som pri tom. Náš hráč najskôr trafil loptu, súper potom cez neho prepadol. Keby ale nebolo video, je to penalta a zápas by bol pre nás ešte horší. Jedenástka by bola veľmi prísna," dodal 36-ročný stopér.

Deväťdesiatjedennásobný slovenský reprezentant čelí disciplinárnemu konaniu za svoj zákrok z predchádzajúceho ligového zápasu. V domácom dueli proti Jabloncu (2:6) nešetrne poslal k zemi Lukáša Masopusta, ktorý zápas nedohral. Ďurica tvrdí, že súpera nechcel zraniť. "Takýchto súbojov je veľa. Bolo by iné, keby som ho zranil priamo mojím zákrokom. On si to spôsobil nešťastným dopadom na trávnik. Bol to tvrdý zákrok, ale nechcel som ho zraniť. Písal som mu a dúfam, že bude zase čoskoro hrať," dodal Ďurica.